У четвер, 6 серпня, о 12:00 на «Телекритиці» відбудеться чат з переможницею конкурсу «Нова хвиля», співачкою й блогером «Дусі» Джамалою, та її продюсером Оленою Коляденко.

Що лишилося за лаштунками «Нової хвилі»? Які телепроекти запрошують Олену і Джамалу? Чи поїде Джамала на Євробачення-2010? На ці та інші запитання читачів ТК дадуть відповіді гості чату.

Запитання можна ставити в коментарях до цього анонсу або надсилати на адресу letter.tk@gmail.com.

Відео дня

Довідка:

Джамала (Сусанна Джамалатдінова) навчалася в Національній музичній академії ім. П. І. Чайковського – клас оперного співу.

2000 рік – лауреат Гран-прі Міжнародного конкурсу «Голоси Майбутнього» у Росії, згодом, 2001 року – лауреат вокального конкурсу «Кримська весна», 3-я премія. Того ж року талановита дівчина не опинилася поза увагою на донецькому фестивалі «Додж» – Джамала отримала спеціальну премію та диплом.

У 2004 та 2005 роках її помітили в Італії: Джамала стала лауреатом Міжнародного конкурсу 1 Concorso Europeo Amici della musica та почесно гостила на іншому Міжнародному фестивалі – Тricolore della canzone italiana.

Багато хто знає, що Джамала співала в мюзиклі Олени Коляденко «Па», в якому грали-танцювали Олена Шоптенко та Влад Яма, інші ж ролі виконували танцюристи шоу-балету Freedom. Уперше на телебаченні вона яскраво засвітилася в телепроекті «Танцюю для тебе».

З трьох учасників, які представляли Україну на міжнародному конкурсі молодих виконавців «Нова хвиля» у Юрмалі, Джамала посіла перше місце, яке розділила з індонезійцем Санді Сондоро.

Олена Коляденко – художній та креативний директор, хореограф і організатор балету Freedom.

Музикант за освітою. Закінчила Сумське музичне училище з класу фортепіано.

У 1992-1994 роках працювала в театрі драми і музичної комедії й у 1993 році організувала свій перший колектив естрадного танцю «Арт-класік балет».

У 2000 році Коляденко представила свої постановки на міжнародному фестивалі сучасного руху «Танець 21 століття» - балет одержав номінацію «Відкриття року».

У 2001 році номінація «Краще шоу року» на міжнародному фестивалі музики «Таврійські ігри».

Після розлучення з Дмитром Коляденком, Олена залишила йому у спадок «Арт-класік балет». А у 2002 році організувала свій балет Freedom, з яким поставила такі постановки як «Імпровізації на музику Стінга» та мюзикл «Па».

У першій українській «Фабриці зірок» Олена Коляденко виступила як педагог із хореографії та постановник сценічного танцю. У другій та третій «Фабриках» – як режисер-постановник.

«Телекритика»