Київ. 4 серпня. УНІАН. Рішення про ліквідацію банку «Європейський» буде ухвалено найближчим часом.

Про це заявила голова громадської організації «Спілка захисту інтересів вкладників, споживачів банківських послуг» Неллі БОСІЄВА, посилаючись на свої джерела в Національному банку України, сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За її словами, постанову про ліквідацію банку вже підготовлено. Питання про ліквідацію банку правління Нацбанку мало розглянути на засіданні 30 липня, проте воно було відкладене.

Відео дня

Разом з тим Н.БОСІЄВА зазначила, що вкладники банку «Європейський» сподіваються на рішення про його швидку ліквідацію, щоб мати можливість одержати вкладені кошти через Фонд гарантування вкладів, оскільки на сьогодні в банку введено тимчасову адміністрацію, а також діє мораторій на задоволення вимог його кредиторів.

На «гарячій лінії» в банку «Європейський» кореспонденту УНІАН підтвердили, що принципове рішення про його ліквідацію вже є, і на даний момент в банку чекають відповідної постанови НБУ.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня Національний банк України ввів тимчасову адміністрацію в АКБ «Європейський» (тимчасовий адміністратор Роман КУДРИЦЬКИЙ) строком на один рік. Також з 15 травня 2009 р. в банку введено мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на шість місяців.

Довідка УНІАН. АКБ «Європейський» зареєстрований Національним банком України 3 березня 1993 року.

Банк «Європейський» за підсумками першого півріччя 2009 року одержав збиток 141,411 млн. грн. порівняно з прибутком 5,011 млн. грн. роком раніше.

Активи банку в січні-червні ц.р. зменшилися на 14% і на 1 липня становили 1,887 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів зросли на 0,4% - до 1,543 млрд. грн., зобов`язання зменшилися на 9% - до 1,708 млрд. грн. Статутний капітал банку за зазначений період не змінився і залишався на рівні 287 млн. грн., власний капітал зменшився на 44% - до 179,344 млн. грн.