Київ. 24 липня. УНІАН. Правники пропонують до моменту встановлення стабільності в країні відкласти будь-які ініціативи з внесення змін до Конституції України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили представники адвокатського об’єднання “АКТІО”.

Зокрема, адвокат Світлана КУСТОВА запропонувала на деякий час запровадити мораторій на внесення конституційних змін. Вона зазначила, що ніхто не заперечує необхідність внесення змін до Основного Закону, зокрема до положень, що регулюють проведення виборів, діяльність місцевого самоврядування та інших. Разом з тим, на її думку, не можна вносити зміни до Конституції у період виборчої кампанії, оскільки тоді представники парламентських політичних сил намагаються провести максимально вигідні лише для себе пропозиції, а не думають про інтереси суспільства. “Політичні гравці мають навчитися грати за існуючими правилами, і писати правила не для себе, а для суспільства”, – сказала вона.

Відео дня

С.КУСТОВА також зауважила, що внесені в цей час конституційні зміни матимуть значно більше негативних, ніж позитивних наслідків. За її словами, це пов’язано з тим, що зміни ухвалюються нашвидкуруч, без детального обговорення. Юрист вважає, що необхідно ретельно розглянути і узгодити всі наявні пропозиції, зокрема, зробити це в експертному середовищі, і лише після настання стабільності в країні повернутися до цього питання. “Необхідно припинити проводити досліди на народові і державі”, – сказала вона.