Київ. 23 липня. УНІАН. Керівництво ЗАТ СП «Кребо» просить органи влади розібратися в ситуації із захопленням двох офісів компанії.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління ЗАТ СП «Кребо» Петро СТОЛЯР, компанія звернулася до Кабінету міністрів, Верховної Ради, Секретаріату Президента України, Генеральної прокуратури, Служби безпеки і Міністерства внутрішніх справ України «з вимогою захистити провідного оператора українського ринку у сфері постачання авіаційного пального і заправлення повітряних суден від свавілля правоохоронних органів».

За словами П.СТОЛЯРА, в середу, 22 липня, о 9.30 озброєні люди в масках та уніформі захопили два офіси ЗАТ СП «Кребо» в м. Кременчуці і в приміщенні готелю аеропорту «Бориспіль». На уніформі зазначених осіб не було жодних розпізнавальних знаків. На вимогу працівників ЗАТ СП «Кребо» пред`явити посвідчення і пояснити причини своїх дій прибулі представилися співробітниками СБУ і зачитали нібито рішення Бориспільського районного суду. Залишившись в офісі, вони почали розшукувати документи, які містять конфіденційну інформацію.

Відео дня

П.СТОЛЯР відзначив, що сьогодні компанія робитиме все можливе для забезпечення своєчасного та у повному обсязі заправлення літаків в аеропорту "Бориспіль". При цьому він підкреслив, що, якщо роботу компанії буде заблоковано, це загрожує скасуванням половини авіарейсів.

«Ми робитимемо все, щоб забезпечити аеропорт «Бориспіль» і авіакомпанії пальним і не допустити зупинки (роботи аеропорту – УНІАН), – сказав П.СТОЛЯР. - На сьогодні, якщо ми зупинимося, то скасуються понад 50% рейсів».

За інформацією П.СТОЛЯРА, серед партнерів ЗАТ СП «Кребо» такі авіакомпанії, як «Аеросвіт», KLM, Lufthansa, Air France, British Airways і деякі інші.

Він повідомив, що існуючих у компанії запасів пального вистачить для забезпечення заправлення літаків протягом, орієнтовно, 5 днів.

«Річ у тому, що потрібно проводити і фінансові операції, певні платежі для того, щоб надходило пальне, тобто докуповувати пальне. Поки, за кількістю (пального – УНІАН), яку ми зараз маємо для заправлення літаків, це близько п`яти днів», - відзначив П.СТОЛЯР.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Спільне українсько-голландське підприємство «Кребо» засноване в 1994 році і спеціалізується на постачанні авіапального.

11% СП «Кребо» володіє «Укртанафта», 78% акцій належить Movida International Holdings & Finance B.V (Нідерланди).

СП «Кребо» закінчило 2008 рік з прибутком 20,4 млн. грн.

28 квітня 2009 р. Антимонопольний комітет України оштрафував на 265 млн. грн. ЗАТ СП «Кребо», ЗАТ «Укртатнафта», ТОВ «ЛУК Авіа Ойл», які займаються реалізацією авіапального із заправленням літаків, і ДП «МА «Бориспіль» за зловживання монопольним становищем.