Київ. 23 липня. УНІАН. Міжнародна компанія з надання послуг грошових переказів MoneyGram Internation відзначає перспективність українського ринку грошових переказів.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління MoneyGram Internation Памела ПЕТСЛІ, навіть в умовах кризи бізнес MoneyGram в Україні демонструє зростання.

«Україна є дуже важливим ринком для нас, як і решта країн СНД. Навіть в умовах кризи ми бачимо, що наш бізнес тут росте» - зазначила П.ПЕТСЛІ.

Відео дня

За її словами, на сьогодні 12% усіх вхідних грошових переказів в Україну, і зокрема 42% переказів з Росії, здійснюються через систему MoneyGram. А загалом за останній рік бізнес MoneyGram в Україні зріс на 20%.

П.ПЕТСЛІ наголосила, що саме перекази з Росії на сьогодні є для компанії найбільш перспективним напрямом розвитку в контексті розвитку бізнесу в Україні. Збільшувати свою частку в цьому сегменті ринку компанія має намір передусім за рахунок розширення лінійки продуктів, а також конкурентоспроможної тарифної політики.

Крім того, за її словами, чималу роль у розвитку бізнесу MoneyGram грає співпраця з українською компанією PROFIX, що працює в сегменті технологій банківського обслуговування з метою впровадження сервісу грошових переказів у низці країн СНД.

Як повідомила П.ПЕТСЛІ, на сьогодні Україна посідає восьме місце у світі за вхідними з інших країн платежами. Водночас особливо важлива роль України як країни, в яку надходить основний обсяг грошових платежів з Росії, а та, своєю чергою, посідає третє місце за вихідними платежами. Перше місце за вихідними платежами посідає США, друге - Саудівська Аравія.

«Україна в цьому сенсі критично важлива за отриманням платежів з Росії, США та Західної Європи» - зазначила П.ПЕТСЛІ.

Як зазначив регіональний директор у країнах СНД та Ізраїлі MoneyGram International Ltd. Петро ГНАТЮК, це перший візит керівництва MoneyGram International в Україну, що вкотре свідчить про важливість українського ринку для компанії.

Загалом П.ГНАТЮК наголосив, що сьогодні спільний ринок грошових переказів переживає етап спаду. Водночас у деяких країнах спостерігається і зростання ринку.

«Якщо дивитися, наприклад, з Росії до України, то російський ринок грошових переказів зменшився приблизно на 30% за сектором загалом. Якщо дивитися на інші країни, то, наприклад, з Італії в Україну росте (обсяг грошових переказів – УНІАН) незважаючи на кризу, з Іспанії в Україну падає, тому що в Іспанії дуже серйозні економічні проблеми. Зі США в Україну ринок росте більш як на 20%» - повідомив П.ГНАТЮК.

Крім того, він наголосив, що сьогодні спостерігається тенденція до збільшення обсягів грошових переказів з України в країни Європи. Цю тенденцію П.ГНАТЮК пояснює масовими звільненнями в європейських країнах і необхідністю отримання українцями, які раніше виїхали в Європу на заробітки, грошової допомоги від родичів в Україні.

Довідка УНІАН. MoneyGram Internation – одна з провідних світових компаній, які працюють у сфері грошових переказів. Глобальна мережа MoneyGram Internation налічує більш як 180 тис. агентських пунктів у 190 країнах і територіях. Мережа компанії включає підприємства роздрібної торгівлі, міжнародні поштові відділення і фінансові установи. В Україні компанія працює з 77 банками-партнерами.