Київ. 23 липня. УНІАН. Експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії України Олександр ПАЛІЙ вважає, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО має розпустити парламент, щоб народні депутати не могли впливати на хід виборчої кампанії.

Таку думку він висловив на прес-конференції в УНІАН.

О.ПАЛІЙ розкритикував прийняті у першому читанні зміни до закону про вибори Президента, зауваживши, що характер пропозицій свідчить, що Партія Регіонів та Блок Юлії Тимошенко не відмовилися від своєї ідеї розділити країну на двох.

Відео дня

Також, О.ПАЛІЙ вважає, що зміни до закону, зокрема й фактична неможливість оскаржити результати виборів, свідчить, що ініціатори таких змін готують фальсифікації в ході виборчої кампанії.

“Я впевнений, що шлях виходу з цієї ситуації дуже простий і полягає в тому, що Президент має усвідомити свою відповідальність, повинен усвідомити безвідповідальність тих політиків, які представлені у Верховній Раді, й зрозуміти, що такий парламент є соціально небезпечний для країни”, – наголосив експерт.

Він упевнений, що у разі ухвалення в цілому закону “Про внесення змін до Закону “Про вибори Президента України” В.ЮЩЕНКО має розпустити парламент.

При цьому, за словами експерта, Президент має одночасно звернутися до Конституційного суду щодо законності такого рішення. “Зрозуміло, що Конституційний суд перебуває у відпустці, потім він виходить із відпустки, й розглядає це подання пару місяців, в цей час виборча кампанія іде, й цей парламент вже не може зашкодити вільному волевиявленню громадян”, - зауважив О.ПАЛІЙ.