Київ. 22 липня. УНІАН. Директор Інституту стратегічних досліджень Юрій РУБАН не виключає, що восени Президент України Віктор ЮЩЕНКО виступить в парламенті з позачерговим зверненням щодо економічної ситуації в країні.

Таку думку він висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Ю.РУБАН зауважив, що такі ідеї сьогодні висловлюють в Секретаріаті Президента.

Відео дня

На думку експерта, така необхідність виникне, якщо ситуація в українській економіці буде патовою, але він сподівається, що цього вдасться уникнути.

Водночас Ю.РУБАН піддав тотальній критиці всі аспекти діяльності уряду в економічній сфері. Серед іншого, експерт висловив думку, що Україна “зайшла в глухий економічний кут”. Він додав, що країна “проїдає незароблене”, й запущений верстат для друку грошей може врятувати її лише на один-два місяці.

За його словами, уряд на сьогодні не зміг запропонувати ефективну програму виходу з економічної кризи, не переймаються питаннями подолання кризи й провідні фракції парламенту, натомість вони займають підготовкою до президентських виборів.

Ю.РУБАН вважає, що виграти ці вибори зможе той, хто запропонує серйозну стратегію виходу з кризи, яка буде сприйнята суспільством.

Також, на його думку, останні соціологічні опитування свідчать, що виборці не будуть голосувати за нові політичні сили, відаючи перевагу “традиційним” політикам.

Крім того, Ю.РУБАН зауважив, що українці починають повертатися до “старих симпатій”, зокрема, це стосується і В.ЮЩЕНКА.

“Нехай це ще не драматичний перелом, але після тривалого падіння відбувається зростання його рейтингу”, - зауважив Ю.РУБАН.