Київ. 21 липня. УНІАН. Сергій ПРОСКУРНЯ вважає, що його незаконно звільнено з посади керівника Одеського національного академічного театру опери і балету і просить прем’єр-міністра України Юлію ТИМОШЕНКО про особисту зустріч.

Про це С.ПРОСКУРНЯ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я звертаюся до Юлії ТИМОШЕНКО з проханням прийняти мене, вислухати, і, як мінімум, надіслати в театр комісію для того, щоб вона змогла розібратися в ситуації”, - сказав С.ПРОСКУРНЯ.

Відео дня

На його думку, прем’єр-міністра ввели в оману.

“Вибачте за сленг, але Юлію Володимирівну підставили. Підставили так, що тепер певні сили можуть говорити, що прем’єр-міністр “кришує” корупцію в культурі”, - вважає С.ПРОСКУРНЯ.

“Я продовжую вірити в те, що Юлія Володимирівна ТИМОШЕНКО є професійним топ-менеджером, що вона розуміє різницю між новаторством та консерватизмом, що вона підтримує розвиток, а не регрес, що вона почує мене і, очевидно, зробить об’єктивні висновки”, - додав С.ПРОСКУРНЯ.

На прес-конференції також було поширено аналітичну довідку, підготовлену юристом. В ній, зокрема, йдеться про те, що наказ про звільнення С.ПРОСКУРНІ з посади генерального директора – художнього керівника Одеського національного академічного театру опери та балету не відповідає контракту і чинному законодавству про працю.

“Цей наказ є недійсним та підлягає скасуванню, а пан С.ПРОСКУРНЯ – поновленню на посаді”, - йдеться у довідці.

При цьому юрист посилається на те, що в тексті наказу робиться посилання на один із пунктів контракту, в якому зазначено, що контракт з керівником може бути розірвано за ініціативи Міністерства культури і туризму з підстав, передбачених законодавством.

“При цьому в наказі взагалі не робиться посилання на те, з яких саме “інших підстав” міністерство розірвало контракт”, - пояснює юрист.

Як повідомляв УНІАН, С.ПРОСКУРНЯ очолив Одеську оперу 8 травня 2009 р. Він відомий як організатор і беззмінний директор міжнародного театрального фестивалю-лабораторії «Мистецьке березiлля».

Однак частина колективу театру не підтримала творчих ініціатив, запропонованих С.ПРОСКУРНЕЮ.

9 липня прем’єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО за пропозицією колективу Одеського національного академічного театру опери і балету призначила народного артиста України, професора Одеської державної музичної академії ім. А.Нежданової Анатолія ДУДУ новим виконувачем обов’язки директора театру.

Ю.ТИМОШЕНКО ухвалила таке рішення за результатами зустрічі з представниками колективу Одеського національного академічного театру опери і балету на їх прохання. Представники колективу просили прем’єр-міністра втрутитися у ситуацію в театрі та призначити керівником театру людину, яка користується авторитетом в колективі, має музичну освіту та визнання аудиторії, зазначалося у повідомленні Управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату Кабміну.