Київ. 21 липня. УНІАН. Екс-керівник Одеського національного академічного театру опери і балету Сергій ПРОСКУРНЯ має намір найближчим часом планує звернутися до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ з вимогами провести перевірку адміністративно-господарської діяльності театру.

Про це С.ПРОСКУРНЯ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Зараз на підставі мого звернення до прокурора Одеської області в театрі триває перевірка, але найближчим часом я планую звернутися й до Генпрокуратури та МВС”, - сказав С.ПРОСКУРНЯ.

Відео дня

За словами С.ПРОСКУРНІ, за 80 днів свого керівництва Одеською оперою він виявив багато “мертвих душ”, які нібито працювали у технічних службах, але насправді не з’являлися на роботі, хоча й отримували зарплату на картки.

Крім того, С.ПРОСКУРНЯ заявив про бездіяльність тендерного комітету театру, а також про порушення при реалізації квитків.

“Театр постійно подає в Міністерство культури факти своєї збитковості. На 2009 рік заплановано 165 вистав, і дохід від реалізації квитків на ці вистави становлять 4,070 млн. грн., тобто максимум 24 тисячі в середньому за одну виставу. При тому, що аншлагова вартість вистави в Одеській опери до мого приходу була 86 тис. грн.”, - додав екс-керівник театру.

С.ПРОСКУРНЯ також повідомив, що театр планував обсяг доходів на рівні 370 тис. грн.

“Ми заробили завдяки моїм проектам 815 тис. грн. Я можу оперувати тільки цими даними. Всіма іншими фактами повинні оперувати прокуратура, КРУ і інші фіскальні структури”, - впевнений він.

Як повідомляв УНІАН, С.ПРОСКУРНЯ очолив Одеську оперу 8 травня 2009 р. Він відомий як організатор і беззмінний директор міжнародного театрального фестивалю-лабораторії «Мистецьке березiлля».

Однак частина колективу театру не підтримала творчих ініціатив, запропонованих С.ПРОСКУРНЕЮ.

9 липня прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО за пропозицією колективу Одеського національного академічного театру опери і балету призначила народного артиста України, професора Одеської державної музичної академії ім. А.Нежданової Анатолія ДУДУ новим виконувачем обов’язки директора театру.

Ю.ТИМОШЕНКО ухвалила таке рішення за результатами зустрічі з представниками колективу Одеського національного академічного театру опери і балету на їх прохання. Представники колективу просили прем’єр-міністра втрутитися у ситуацію в театрі та призначити керівником театру людину, яка користується авторитетом в колективі, має музичну освіту та визнання аудиторії.