Київ. 20 липня. УНІАН. Експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії України Олександр ПАЛІЙ вважає, що Україні для збільшення американських інвестицій необхідно знизити рівень корупції.

Таку думку О.ПАЛІЙ висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи можливі результати візиту в Україну віце-президента США Джозефа БАЙДЕНА.

“Питанням при залученні американських інвестицій є зменшення рівня корупції у країні. Американський уряд намагається максимально уникати прямого керування своїм бізнесом. Американський бізнес сам визначає ті сфері, де він найбільше прикладеться. Уряд підтримує бізнес у дуже обмеженій кількості сфер, усе інше віддано на відкуп рішень адміністрацій компаній. Бізнес Америки не йде у корупційне середовище”, - сказав О.ПАЛІЙ.

Відео дня

При цьому експерт наголосив, що найбільш відкриті, прозорі і некорупційні економіки світу отримують найбільшу кількість американських інвестицій, навіть незважаючи на політичні контакти. “Наприклад, китайська економіка. Країна поки ще не має особливих політичних зв’язків з США, але вона отримує колосальну кількість інвестицій за рахунок прозорої системи, яка встановлена у цій країні. Так само й Сінгапур, який не має прямих урядових зв’язків з США. Я думаю, що для залучення в українську економіку величезних грошей, які є у Сполучених Штатах, необхідно створити максимально прозору систему – не чиновницького всевладдя, як це є сьогодні, а встановити закон, рівний для інвесторів і для всіх, особливо знизити корупційне навантаження, яке вичавлює іноземних бізнесменів з нашої країни”, - пояснив О.ПАЛІЙ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 липня, в Україну з робочим візитом прибуває віце-президент США Дж.БАЙДЕН.

У ході візиту плануються зустрічі Дж.БАЙДЕНА з Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ і прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО.

Також планується, що Дж.БАЙДЕН виступить перед представниками ділових кіл України.

Під час візиту Дж.БАЙДЕНА обговорюватимуться питання підготовки можливої зустрічі президентів США і України ближчим часом і майбутнього візиту в Україну держсекретаря США.

Також у ході візиту віце-президента США будуть обговорені питання двосторонньої співпраці, підвищення рівня політичного діалогу, взаємодія у безпековій галузі, питання торговельно-економічних відносин, зміцнення енергетичної безпеки. Крім того, будуть обговорені питання регіональної безпеки та взаємодії на міжнародній арені.

Візит Дж.БАЙДЕНА в Україну триватиме до 22 липня.