Київ. 8 липня. УНІАН. 4 серпня стартує міжнародний автопробіг «Перемогли разом», присвячений 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні і 75-річчю Північного флоту.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників Олександр КУЗЬМІН.

Він зазначив, що акцію буде проведено за особисті кошти учасників. “В організацію цього заходу жодної бюджетної копійки не вкладається”, - зазначив він.

Відео дня

За словами О.КУЗЬМІНА, на сьогодні є дві організаційні проблеми з проведенням автопробігу: поки немає дозволу начальника Генштабу Росії щодо допуску в закриті територіальні зони і рішення російської міграційної служби. При цьому він висловив сподівання, що найближчим часом ці проблеми буде розв’язано.

За словами керівника штабу автопробігу “Перемогли разом” Вадима НАВРОЦЬКОГО, автопробіг пройде за маршрутом Київ – Брянськ – Смоленськ – Псков - Санкт-Петербург - Кемь – Петрозаводськ - Сєвероморськ.

Друга колона почне рух з Москви Росії 6 серпня.

На офіційному сайті автопробігу вже реєструвалися більш як 45 екіпажів з різних міст Росії, України, Білорусі і Казахстану.

Автопробіг організовано Всеукраїнською асоціацією ветеранів-підводників, а також ініціативною групою офіцерів і матросів, які у різний час служили на Червонопрапорному Північному флоті й інших флотах СРСР.

За словами В.НАВРОЦЬКОГО, у серпні 2010 року планується провести автопробіг на Балтійський флот, в серпні 2011 року - на Чорноморський флот.

Як повідомив директор яхт-клубу Переяслав-Хмельницького і Школи юних моряків Григорій ГОРБАЧЕНКО, цього року втретє Переяслав-Хмельницький крейсерський яхт-клуб організовує патріотично-виховний похід за маршрутом Переяслав-Хмельницький – Очаків - Переяслав-Хмельницький. Акція стартує 10 липня.

Команди з членів яхт-клубу і молоді вийдуть на вітрилах до Очакова, де базується підшефний Переяслав-Хмельницькому корабель «Переяслав».

За словами Г.ГОРБАЧЕНКА, мета цієї акції - вшанувати пам`ять воїнів, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни, звільняючи Україну.