Київ. 2 липня. УНІАН. Американська компанія Polycom Inc. - світовий лідер в індустрії систем аудіо- і відеоконференцзв`язку - оголосила про повномасштабний вихід на український ринок.

Про це повідомив віце-президент з продажу в Росії, країнах СНД, Східної Європи і Балтії компанії Polycom Кріс ПРАУС сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, компанія Polycom до 2008 року активно інвестувала в ринки СНД, і зокрема Росії, як в єдиний ринок. Минулого року керівництво компанії прийняло рішення відокремити ринок СНД від російського ринку та інвестувати в кожний з них окремо. В результаті, в серпні 2008 року був підписаний дистрибуторський контракт між Українською торговою технологічною компанією (УТТК) і компанією Polycom про співпрацю в Україні, а пізніше його розширили ще на 10 країн СНД.

Відео дня

У свою чергу комерційний директор УТТК Павло ЛЕВЕНКО задзначив, що основна мета компанії - збільшити продажі в Україні порівняно з 2008 роком на 41%.

В умовах високої конкуренції основні зусилля компанії на українському ринку будуть спрямовані на навчання і підвищення технічної експертизи партнерів. Так, 1 липня ц.р. стартувала нова партнерська програма, в результаті якої у компанії Polycom вже цього року можуть з`явитися свої «золоті» партнери в Україні.

Як зазначила менеджер з розвитку бізнесу в країнах СНД компанії Polycom Тетяна ГЕРАСИМОВА, «ми не плануємо збільшувати кількість партнерів в Україні. Наше завдання - забезпечити зростання продажів у регіоні за рахунок підвищення рівня знань про продукти і рішення вже наявних партнерів компанії. Здійснювати це ми будемо шляхом організації безплатних сертифікаційних тренінгів, надаючи партнерам технічну, маркетингову і PR-підтримку, а також допомагаючи їм у роботі з кінцевими користувачами».

За її словами, компанія Polycom в СНД працює за класичною 2-рівневою моделлю дистрибуції. Між виробником і споживачем стоять дві компанії - дистрибутор і системний інтегратор. Дистрибутор не має права продавати кінцевому користувачеві, займається логістикою, утримує склад, організовує гарантійний/післягарантійний ремонт обладнання, розвиває бізнес у регіоні, здійснює технічну і маркетингову підтримку системних інтеграторів. Системні інтегратори - компанії, які взаємодіють безпосередньо із споживачем, здійснюють монтаж обладнання та інтегрують його з іншими підсистемами.

Також Т. ГЕРАСИМОВА зазначила, що на сьогодні в Україні працюють п`ять сертифікованих реселерів, а саме: О.Т.С., "Діалог-Київ", "Одіком", "Літер" і "Трітел". При цьому перші три компанії сертифіковано за всім спектром відео- і аудіорішень компанії Polycom.

Довідка УНІАН. Компанія Polycom заснована в 1990 році в США і є світовим лідером у сфері надання наступних послуг: системи для групових відеоконференцій, інфраструктурні рішення для відеоконференцій, бездротові WIFI-трубки для корпоративного зв`язку, настільні системи для аудіоконференцій, інфраструктурні рішення для аудіоконференцій, VOIP телефони в країнах Північній Америці.

Оборот компанії в 2008 році склав 1,1 млрд. дол. Число співробітників у всьому світі - близько 250 тис. Штаб-квартира компанії розташована в м. Плезантон (Каліфорнія, США). Представництва компанії в регіоні ЕМЕА працюють у Великобританії (штаб-квартира), Бельгії, Чехії, Данії, Франції, Німеччині, Ізраїлі, Італії, Норвегії, Польщі, Румунії, Росії, Південній Африці, Іспанії, Швеції, Швейцарії та ОАЕ.

Українська торгово-технологічна компанія (УТТК - Polycom Channel Development Distributor, дистриб`ютор-партнер з розвитку каналу продажів) - провідне підприємство України у сфері багатопрофільної дистрибуції. Просування інноваційних рішень в галузі IT, постачання високоякісного телекомунікаційного обладнання, проектний консалтинг, просування нових технологій, рішень і весь спектр пов`язаних з цим послуг.