Київ. 25 червня. УНІАН. Партія малого і середнього бізнесу ініціює обговорення змін до Конституції України серед підприємців на регіональному рівні.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова партії Ярослав МІСЯЦЬ.

За його словами, партія має намір провести в усіх регіонах країни обговорення з підприємцями на тему діючої Конституції, а також можливих її змін.

Відео дня

Я.МІСЯЦЬ зазначив, що він підтримує проект Конституції, запропонований Президентом. Зокрема, стосовно того, що Президент повинен обиратися всенародно, зміни до Конституції необхідно виносити на розгляд всенародного референдуму, крім того, необхідно ввести відповідальність депутатів місцевих влад за їхню діяльність. Також Я.МІСЯЦЬ відзначає необхідність нового регулювання відносин між працедавцем і працівником.

За його словами, після обговорення на регіональному рівні необхідних, на його думку, змін до Конституції, основні тези буде винесено на всеукраїнське обговорення бізнесменів.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Президент В.ЮЩЕНКО передав голові Верховної Ради Володимиру ЛИТВИНУ проект нової Конституції й попросив розглянути його в парламенті як невідкладний.

У проекті Конституції глава держави, серед іншого, пропонує назвати парламент Національними Зборами України, які складатимуться з Палати депутатів і Сенату, створити інститути народної законодавчої ініціативи, а також інститут місцевої ініціативи.

Крім того, В.ЮЩЕНКО пропонує заборонити одночасне проведення виборів глави держави, народних депутатів і до органів місцевого самоврядування, а також встановити новий адміністративно-територіальний устрій і нові принципи місцевого самоврядування.