Київ. 24 червня. УНІАН. ЗАТ «Європейське туристичне страхування» підписало договір страхування фінансових ризиків із «Мережею Магазинів Гарячих Путівок» (мережа МГП).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління ЗАТ "Європейське туристичне страхування» Мирослав БОЙЧИН.

За його словами, з моменту підписання даного договору, купивши турпакет у будь-якому з агентств мережі «МГП», клієнт може бути впевнений у повному й своєчасному отриманні всіх передбачених договором туристичних послуг, незалежно від фінансових проблем, які можуть виникнути у турагентства.

Відео дня

«Клієнт повинен завжди бути впевнений, і він буде впевнений у тому, що, проплатив за тур від партнера мережі «МГП», він отримає цей тур», - зазначив М.БОЙЧИН.

У свою чергу, в мережі «МГП» страхування фінансових ризиків розглядають як реальний механізм вирішення проблем, які можуть виникнути при роботі агентств – учасників мережі, а також як гарантію виконання «МГП» своїх зобов`язань по відношенню до туристів та інших суб`єктів туристичної галузі (туроператорів, авіаперевізників тощо).

Договір передбачає відшкодування збитків, пов`язаних із фінансовими проблемами турфірм, які входять до мережі «МГП», у випадку: банкрутства туристичної фірми; її виходу з ринку туристичних послуг; затримки перерахування коштів комерційними банками на шляху від турагенства до туроператора; знищення або втрати коштів турагента внаслідок пожежі, стихійних явищ або аварій, розбійного нападу або пограбування; використання посадовими або іншими особами турагентства отриманих від замовника коштів не за призначенням (шахрайські дії).

Страхова сума за даним договором становить 1,5 млн. грн.

За словами М.БОЙЧИНА, загалом ситуація на українському ринку туристичного страхування сьогодні характеризується зменшенням кількості громадян, які, виїжджаючи на відпочинок за кордон, бажають застрахуватися, й водночас спостерігається збільшення страхових виплат.