Київ. 24 червня. УНІАН. 32,9% громадян вважають, що найбільше дестабілізує ситуацію в країні Президент України Віктор ЮЩЕНКО та його Секретаріат.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник директора Центру інформаційних та маркетингових досліджень Геннадій ЛУКІВ, презентуючи результати соціологічного опитування, проведеного з 13 по 19 червня у всіх регіонах України.

Зокрема, 32,9% опитаних зазначили, що саме Президент найбільше дестабілізує ситуацію в країні. 22,7% вважають, що це робить опозиція на чолі з лідером Партії Регіонів Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, 14,1% назвали винною Верховну Раду. Лише 8,7% звинувачують Кабінет міністрів на чолі з Юлією ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Натомість, 49,8% опитаних вважають, що саме уряд докладає найбільше зусиль для подолання фінансово-економічної кризи в Україні. 10,1% назвали парламент, 9,3% - опозицію, й лише 5,1% - Президента України.

Дослідження проводилось з 13 по 19 червня у всіх регіонах України. Всього було опитано 2230 респондентів, вибірка репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки становить 2,1%.