Київ. 23 червня. УНІАН. Українське рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" відкрило свій офіс у Мінську (Білорусь).

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник генерального директора агентства "Кредит-рейтинг" Григорій ПЕРЕРВА.

За його словами, агентство одержало від білоруської влади всі необхідні дозволи для ведення своєї діяльності в Білорусі. Г.ПЕРЕРВА зазначив, що сьогодні "Кредит-Рейтинг" є першим в Білорусі агентством, яке планує надавати послуги на ринку рейтингування.

Відео дня

За інформацією заступника гендиректора, "Кредит-Рейтинг" планує пропонувати присвоєння кредитних рейтингів за внутрішньою національною шкалою. Оцінюючи місткість ринку, Г.ПЕРЕРВА зазначив, що клієнтами "Кредит-рейтингу" в Білорусі щорічно можуть ставати 10-15 компаній. За його словами, незважаючи на кризові явища, що спостерігаються в економіці Білорусі, такі галузі, як банківський сектор і будівництво, в цілому на сьогодні продовжують стабільно працювати. Надалі, сказав Г.ПЕРЕРВА, "Кредит-Рейтинг" планує вийти на ринки рейтингування й інших країн СНД.

Довідка УНІАН. Агентство "Кредит-Рейтинг" - спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в галузі оцінювання кредитоспроможності суб`єктів запозичень з присвоєнням кредитних рейтингів за національною рейтинговою шкалою. З 2004 року "Кредит-Рейтинг" є уповноваженим агентством Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку для присвоєння кредитних рейтингів суб`єктам господарювання. З початку своєї діяльності агентство присвоїло 1044 рейтинги, зокрема 816 компаніям, 168 фінансовим установам і 59 містам.