Київ. 22 червня. УНІАН. Більшість громадян України вважають, що від провалу переговорів про створення широкої коаліції за участю БЮТ і Партії регіонів найбільше виграв Президент України Віктор ЮЩЕНКО, а найбільших втрат зазнала прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО.

Про це на прес-конференції в УНІАН на тему: «Широка коаліція очима громадськості (результати соціологічного дослідження)» повідомив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій РУБАН.

Так, відповідаючи на запитання щодо політиків, які найбільше виграли від провалу переговорів про створення широкої коаліції, більшість респондентів вказали на В.ЮЩЕНКА (30,7% опитаних). Наступними, хто отримав вигоду від невдалих переговорів, громадяни вважають лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА (18,7%) і лідера «Фронту змін» Арсенія ЯЦЕНЮКА (11,0%).

Відео дня

Тезу про те, що виграла Ю.ТИМОШЕНКО, підтримали лише 5,9% опитаних.

При цьому майже третина опитаних (30,5%) зазначили, що їм важко відповісти (тут і далі сума перевищує 100%, бо респонденти обирали більше одного варіанта відповіді, зазначають автори дослідження).

Стосовно втрат політиків від зриву переговорів половина опитаних зійшлися на думці, що найбільше їх зазнала Ю.ТИМОШЕНКО (49,4%).

Втрати В.ЯНУКОВИЧА визнали 16,9% респондентів, В.ЮЩЕНКА - 4,9%, голови Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА - 1,8%.

Третині опитаних (29,3%) відповісти на це запитання також було важко.

Дослідження було проведено Національним інститутом стратегічних досліджень 12-16 червня 2009 року. Опитування проводилося за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше. Опитано 2008 респондентів у всіх областях України, Криму та Києві. Похибка вибірки становить 2,1%.