Київ. 19 червня. УНІАН. Народні депутати України Володимир КАПЛІЄНКО та Геннадій ЗАДИРКО вважають скандал навколо Йосипа ВІНСЬКОГО розробкою політтехнологів штабу Юлії ТИМОШЕНКО. Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Вважаю, що корупційний скандал навколо Йосипа ВІНСЬКОГО, Геннадія ЗАДИРКО та Володимира КАПЛІЕНКО – це політтехнологічна «фішка», яку розробили політтехнологи штабу Юлії Володимирівни ТИМОШЕНКО для того, щоб відволікти увагу суспільства, громадськості, журналістів від чергової спроби створити «ширку» з Партією регіонів та державного заколоту, що має наслідком знищити демократію в Україні під виглядом змін до Конституції”, - сказав Г.ЗАДИРКО.

На його думку, ситуація також розроблена через падіння рейтингу Ю.ТИМОШЕНКО та підвищення довіри до самих Й.ВІНСЬКОГО, Г.ЗАДИРКА та В.КАПЛІЄНКА. “Чому політтехнологи штабу почали задіювати цю технологію? Останні рейтингові дослідження показали, що починається суттєве зниження рейтингу Ю.ТИМОШЕНКО у суспільстві, і тому була вибрана тактика дискредитації ВІНСЬКОГО, ЗАДИРКА, КАПЛІЄНКА. Внутріпартійна соціологія показала, що певні групи, як в партії “Батьківщина”, так і в суспільстві, почали орієнтуватися саме на ВІНСЬКОГО, ЗАДИРКА і КАПЛІЄНКА, тому що була послідовна позиція, тому що ми відстоювали принципи демократії”, - заявив він.

Відео дня

Водночас, В.КАПЛІЄНКО відзначив, що не виключає того, що парламент не підтримає відставку Й.ВІНСЬКОГО з посади міністра транспорту та зв’язку. “Що буде у вівторок, коли кандидатура ВІНСЬКОГО буде поставлена в парламенті на позбавлення його права бути керманичем Мінтрансу? Чи буде позитивне голосування після того, що ми побачили впродовж тижня? А можливо, деякі політичні сили, зокрема НУ-НС, або КПУ, може навіть і Партія регіонів, скажуть “ні”? То, якщо вони скажуть “ні”, – це і є оцінка суспільства діяльності ВІНСЬКОГО”, - сказав він.

Як відзначили депутати, всі звинувачення проти Й.ВІНСЬКОГО надумані й подаються без доказів. “Безпідставні звинувачення про 15 млн. грн. виглядають так само алогічно, якби його (ВІНСЬКОГО – УНІАН) сьогодні звинувачували в світовій економічній кризі”, - сказав Г.ЗАДИРКО.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня Ю.ТИМОШЕНКО звинуватила міністра транспорту і зв’язку Й.ВІНСЬКОГО і депутата від БЮТ Г.ЗАДИРКА у спробах використати 15 млн. грн. державного підприємства “Укрпошти” на друк рекламних плакатів до виборчої кампанії міністра, який нібито має намір балотуватися у Президенти.

16 червня Й.ВІНСЬКИЙ спростував заяву Ю.ТИМОШЕНКО про намір балотуватися на пост Президента та про спроби використати кошти ДП “Укрпошта” на проведення передвиборчої кампанії.

17 червня, Й.ВІНСЬКИЙ подав у відставку з посади міністра транспорту та зв’язку. Причина такого кроку, за словами Й.ВІНСЬКОГО - серйозні розбіжності з прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО “щодо політичних, кадрових, економічних питань, а також етики стосунків між членами Кабінету міністрів України".