Київ. 17 червня. УНІАН. ДП «Служба міжнародних автомобільних перевезень» звернулося до Генеральної прокуратури щодо спроби відчуження з боку Міністерства транспорту і зв`язку майна підприємства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив колишній директор СМАП Анатолій ТКАЧЕНКО, звільнений у травні ц.р. з цієї посади наказом міністра транспорту і зв`язку Йосипом ВІНСЬКИМ.

«Ми хотіли б звернути увагу Генеральної прокуратури України на те, що в цей складний час майновий комплекс СМАП може стати чиєюсь власністю», - сказав він, додавши, що йдеться про спроби передачі землі з офісними приміщеннями СМАП компанії «Укрінтеравтосервіс».

Відео дня

За словами А.ТКАЧЕНКА, Й.ВІНСЬКИЙ з минулого року регулярно порушував питання передачі цього майна, проте з такою передачею у СМАП не згодні. Крім того, за словами А.ТКАЧЕНКА, «було 7 доручень Кабміну, в яких Кабмін не погоджувався з пропозицією міністра забрати у нас майно».

На думку А.ТКАЧЕНКА, зміна керівництва СМАП пов`язана з його незгодою передавати майно. При цьому він зазначив, що після призначення в.о. директора було змінено Статут СМАП, який, зокрема, тепер дозволяє підприємству відчужувати, надавати в оренду, заставу закріплене за ним майно за узгодженням з Мінтрансзв’язку. І це при тому, що передача майна стратегічного підприємства повинна узгоджуватися з ФДМУ, Мінфіном, Кабміном.

За словами А.ТКАЧЕНКА, після його звільнення в СМАП продовжують звільняти заступників директора, інших працівників, в цілому з початку червня звільнено 25 чоловік. «Робиться все так, що підприємство в даний момент ледве працює», - сказав він.

А.ТКАЧЕНКО також зазначив, що перевірка СМАП з боку КРУ «завершилася актами без висновків».

У свою чергу, міністр транспорту і зв`язку Й.ВІНСЬКИЙ повідомив сьогодні на брифінгу, коментуючи заяви СМАП, що перевірка КРУ встановила зловживання. «На основі цих зловживань А.ТКАЧЕНКО звільнений через порушення умов трудового контракту. Крім того, ми вже одержали повідомлення від людей, що ТКАЧЕНКО, захищаючи своє реноме, силою їх примушував підписуватися на чистих листах, не знаючи, за що підписуються», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, наказом міністерства 12 травня ц.р. було звільнено директора СМАП А.ТКАЧЕНКА. У наказі зазначається, що А.ТКАЧЕНКО звільнений за результатами перевірки КРУ окремих питань фінансово-господарської діяльності підприємства. Зокрема, в документі наголошується, що результати проведеної перевірки засвідчили, що керівником підприємства не повною мірою забезпечено дотримання вимог чинного законодавства, зокрема Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», допущені численні порушення при проведенні процедур закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Внаслідок цього з А.ТКАЧЕНКОМ достроково розірвано контракт.

При цьому міністерство поклало виконання обов`язків директора ДП «Служба міжнародних автомобільних перевезень» на Олега УШАКОВА.