Київ. 17 червня. УНІАН. Експерти негативно оцінюють роботу роботу Йосипа ВІНСКОГО на посаді міністра транспорту і зв`язку.

Зокрема, таку думку висловив екс-начальник управління аналітичного забезпечення роботи міністра і колегії Міністерства транспорту і зв`язку Петро УСТЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами П.УСТЕНКА, свого часу він прийшов на роботу в Мінтранс разом з Й.ВІНСЬКИМ, але незабаром зрозумів, що всі нові проекти з реформування галузі міністр підтримував лише на словах, а не на ділі, що й стало причиною того, що П.УСТЕНКО пішов з міністерства.

Відео дня

Також він зазначив, що Й.ВІНСЬКИЙ не зміг забезпечити реалізацію жодної програми, зокрема, програми з підготовці транспортної галузі до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«Пан ВІНСЬКИЙ приходив в це крісло реалізувати себе не як господарник, а для того, щоб повернути себе на політичні терени», - переконаний П.УСТЕНКО.

П.УСТЕНКО зазначив, що сьогодні робота Мінтрансзв’язку розбалансована, і в ньому немає цілісної команди.

У свою чергу, президент Асоціації лоцманів України Віктор БЕЗДОЛЬНИЙ зазначив, що система управління в Мінтрансі в цілому і в окремих галузях організована нечітко, немає окреслених стратегічних напрямів.

Як приклад некомпетентності міністра В.бездольний розповів про реалізацію проекту з будівництва глибоководного судноплавного проекту «Дунай-Чорне море». Він зазначив, що реалізація цього стратегічно важливого для України проекту була покладена на одне підприємство.

«Ну не може одне підприємство вирішувати загальнонаціональні завдання», - сказав В.БЕЗДОЛЬНИЙ, додавши, що «в результаті, тиск зверху, некомпетентні рішення призвели до того, що затверджений проект Кабінетом міністрів не виконується». Наприклад, гребля будується в іншому місці, ніж це передбачено проектом.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 червня, Й.ВІНСЬКИЙ заявив, що подав у відставку з посади міністра транспорту і зв`язку. Причина такого кроку, за словами Й.ВІНСЬКОГО - серйозні розбіжності з прем`єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО «щодо політичних, кадрових, економічних питань, а також етики відносин між членами Кабінету міністрів України".