Національний поштовий сервіс FREEMAIL фільтрує небажану пошту за допомогою «розумних» анті-спам фільтрів.

Боротьба із спамом – одна з повсякденних проблем і користувачів, і провайдерів, і тим більше поштових сервісів. Щодня поштові скриньки атакують сотні небажаних, а головне – непотрібних листів, які віднімають дорогоцінний час користувачів. І так само щодня розробляються і відшліфовуються методи боротьби з небажаною поштою. Автором одних з найбільш ефективних стала команда пошти FREEMAIL.

Надійний захист користувачів електронної пошти FREEMAIL від несанкціонованої реклами було першочерговим завданням для розробників компанії «УКРНЕТ». З цією метою вони створили, впровадили і постійно удосконалюють унікальні спам-фільтри, який фільтрують спам, блокують спамерські ботнети (роботів, які розсилають листи по всім доступним їм електронним адресам) і перевіряють, чи справді лист відправляє поштовий сервер.

Відео дня

«Розумні» спам-фільтри фільтрують поштові повідомлення ще на «підльоті» до поштових скриньок, не вимагають втручання користувачів, володіють достатньою гнучкістю і здатні відсівати спам навіть при фальсифікації поштових адрес або зміні альтернативного сервера. Спам-фільтри ефективні і у разі переадресації вхідної пошти – коли ви отримуєте пошту з інших своїх скриньок на ваш FREEMAIL. Хоча, в цьому випадку вірогідність відсівання небажаних розсилок в рази нижче, ніж при використанні прямої адреси пошти FREEMAIL.

Окрім стандартної перевірки - на ключові слова, заголовки і зміст повідомлень - в анті-спам системі FREEMAIL задіяні так звані «поведінкові фільтри», які аналізують індивідуальну поведінку і «почерк» відправників листів, виявляють в ній типові риси поведінки спам-ботів, і вже після цього блокують спам ще на виході із комп`ютера-відправника.

Судити про ефективність таких фільтрів можна, ознайомившись із статистикою: згідно з останніми даними, щодня спам-фільтри пошти FREEMAIL блокують близько 10 млн листів.

Як стверджує Володимир Шарун, технічний директор компанії «УКРНЕТ», «ми регулярно відстежуємо всі зміни в спамерському середовищі, і в короткі терміни реагуємо на нові методи розсилки спаму. Механізми фільтрації пошти постійно удосконалюються і часто ми передбачаємо дії спамерів. Багатьом з них навіть довелося викреслити адреси пошти FREEMAIL з своїх списків, оскільки наші фільтри достатньо складно обійти. Крім того, ми не обмежуємося простим відстеженням небажаної пошти, але також повідомляємо адміністраторів інших ресурсів про розсилку спаму з їх мереж. Звичайно, існуючі спам-фільтри необхідно постійно актуалізувати, оскільки винахідливість спамерів не має меж. Часто, це технічно підковані і обдаровані люди. Тому робота по захисту поштових скриньок користувачів FREEMAIL ведеться постійно».