Київ. 9 червня. УНІАН. З 31 липня по 2 серпня у селі Свірж Перемишлянського району Львівської області відбудеться найбільший український фестиваль у форматі World Music - традиційної та сучасної музики народів світу - “Свірж-2009”.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН директор продюсерського центру фестивалю Арміне ГАБРІЕЛЯН, фестиваль відбудеться поряд із старовинним замком, збудованим у XV столітті.

За її словами, у програмі фестивалю немає чітко вираженого хедлпйнера, оскільки на такий статус може претендувати більше десяти колективів. Зі світових зірок до програми фестивалю включені Сезарія ЕВОРА, Ніно КАТАМАДЗЕ, гурти The Klezmatics, Cankisou та багато інших. З українських гуртів участь у фестивалі візьмуть “Пікардійська терція», “Воплі Відоплясова”, “Плач Єремії”, Mad Heads XL.

Відео дня

Крім музичних концертів також функціонуватиме виставка культур народів світу, театральна, літературна і танцювальна сцени.

Квитки на фестиваль з 1 липня коштуватимуть 250 грн., зараз - 200 грн.

Крім того, задля забезпечення відвідувачам фестивалю найкомфортніших умов організатори запровадили систему продажу квитків за допомогою електронного замовлення, що дозволяє відвідати фестиваль жителям будь-якого куточка України та світу.

Організатори фестивалю очікують, що його відвідають від 30 тичяч до 50 тисяч осіб.