Київ. 5 червня. УНІАН. Представники української інтелігенції закликають народ об’єднатися та стати на захист української демократії.

На цьому наголосив сьогодні на прес-конференції в УНІАН секретар Національної спілки письменників України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Михайло СЛАБОШПИЦЬКИЙ з приводу можливості створення коаліції БЮТ і Партії регіонів.

“Певен, що нічого в них не вийде. А якщо вони спробують створити свою “ширку”, то ми, народ України, не мовчатимемо”, - сказав він.

Відео дня

М.СЛАБОШПИЦЬКИЙ зазначив, що якщо люди мовчатимуть, то це означатиме, що вони будуть потурати злу. “Ми не повинні мовчати. Нормальні люди, не мовчить!”, - закликав він.

На думку М.СЛАБОШПИЦЬКОГО, “пакт Тимошенко-Янукович” породжений, зокрема, їхньою невпевненістю у перемозі на президентських виборах, “побоюваннями ЯЦЕНЮКА”, який стрімко набирає голоси. Він зазначив, що лідер БЮТ, прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО також розуміє, що економічна ситуація в країні є критичною і не можна все списати на світову економічну кризу.

У свою чергу головний редактор журналу “Образотворче мистецтво”, академік Академії мистецтв України Олександр ФЕДОРУК висловив думку, що створення коаліції БЮТ і Партії регіонів буде ще одним доказом того, як зневажають український народ.

На його думку, таке політичне об’єднання є “фальшивим, лицемірним, неправдивим, вводить людей у величезну оману”. “Це об’єднання буде ще однією лицемірною пасткою. Думаю, що ми, як і в 2004 році, встанемо з колін і скажемо: ”Годі!”, - додав він.