Київ. 4 червня. УНІАН. Лідер всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК закликає українців вийти на акції протесту у разі створення коаліції БЮТ і Партії регіонів.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами О.ТЯГНИБОКА, “олігархічні клани, які утримують найбільші фракції у Верховній Раді, – Партія регіонів і БЮТ – мають намір офіційно оформити свій союз”. При цьому, зазначив він, “ця змова прикривається небилицями про героїчну боротьбу з кризою, палке бажання об’єднати країну і потребу стабільності”. Проте, за словами лідера ВО “Свобода”, “справжня мета цього антиукраїнського заколоту – остаточна “прихватизація” влади саме тими угрупованнями, які й завели країну до небаченої кризи”.

Відео дня

О.ТЯГНИБОК підкреслив, що ВО “Свобода” закликає українців “дати рішучу відсіч заколотникам”.

“Ми беремо на себе політичну відповідальність, щоб вивести людей на вулицю і протестувати”, – заявив він.

О.ТЯГНИБОК зауважив, що у нинішній ситуації ВО “Свобода” вимагає розпуску парламенту і проведення нових дострокових виборів.

Також об’єднання виступає за проведення всеукраїнського референдуму, на який мають бути винесені питання про форму правління в Україні (президентська, змішана чи парламентська республіка) та про проведення люстрації.

Лідер ВО “Свобода” також звернувся до місцевих рад із закликом дати адекватну відповідь на дії БЮТ і Партії регіонів.