Київ. 4 червня. УНІАН. Політичні експерти вважають, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО за жодних обставин достроково не складе з себе повноваження глави держави.

Таку думку вони висловивли сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: “Прогнози та очікування експертів щодо утворення великої коаліції”.

Так, президент Українського центру геополітичних та національних стратегій Василь БАЗІВ вважає, що у разі оголошення про об’єднання Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів у широку коаліцію для Президента найкраще було б “виступити на Першому національному, сказати про загрозу демократії і піти без ганьби”. Однак, на його думку, В.ЮЩЕНКО не готовий так зробити і достроково скласти повноваження глави держави.

Відео дня

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир ФЕСЕНКО, зі свого боку, зауважив, що, залишивши зараз пост Президента, В.ЮЩЕНКО “не буде активним гравцем і не зможе протидіяти процесу”.

За його словами, "ЮЩЕНКО зараз дуже слабкий Президент”, але він має достатньо важелів впливу на ситуацію для того, щоб запобігти створенню широкої коаліції БЮТ і Партії регіонів.

На думку директора соціологічної служби «Український барометр» Віктора НЕБОЖЕНКА, сама ідея широкої коаліції БЮТ і Партії регіонів пов’язана безпосередньо з особою нинішнього Президента В.ЮЩЕНКА. “Якби в нього зараз було 15-17% (довіри громадян - УНІАН), ні про яку коаліцію, ні про яку зраду взагалі не було б мови. Він сам своїми руками все зробив”, - зазначив експерт.