Київ. 3 червня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій, політолог Вадим КАРАСЬОВ вважає, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО не буде розпускати парламент у разі створення коаліції БЮТ і Партією регіонів.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

“Президент навряд чи буде так діяти. Якщо коаліція буде створена, то формально підстав для розпуску парламенту немає, тому що є коаліція”, - сказав В.КАРАСЬОВ.

Відео дня

Політолог вважає, що таку думку спеціально “підкидають” Президенту, щоб він видав відповідний указ, а потім його будуть звинувачувати в тому, що він порушив Конституцію, і після цього почнеться ще одна атака на Президента.

На думку В.КАРАСЬОВА, В.ЮЩЕНКО залишається чекати, чим все це закінчиться. “Хай вони самі себе дискредитують. Треба подивитися, як відреагує народ, треба об’єднувати на сьогодні людей, які думають про європейське майбутнє України”, - додав експерт.

Як вважає В.КАРАСЬОВ. за формою створювана коаліція БЮТ і Партії регіонів виглядає як Коаліція соборності і відродження, як зміна у виборчих процедурах. “Але по суті це ніяка не Коаліція відродження і соборності, я її називаю КПЗ - коаліція проти змін”, - сказав він. В.КАРАСЬОВ також назвав цю коаліцію “закритим акціонерним товариством – ЗАТ “КПЗ”.

За його словами, те, що сьогодні відбувається у закритому режимі, - це фактично перший поділ новітньої демократичної України між двома політико-бізнесовими угрупованнями.

“Вони хочуть зробити реванш еліт, які програли у 2004 році, які програли у 2007 році, програли економіку, програли надію виборців”, - сказав він.

За словами політолога, коаліція БЮТ і Партії регіонів замість електоральної демократії пропонує реванш еліт.

В.КАРАСЬОВ також вважає, що сьогодні народ має відреагувати на цю ситуацію і не допустити, щоб ця “змова” реалізувалась і в нього відібрали право вибору.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня ародний депутат від БЮТ Сергій МІЩЕНКО заявив, що в разі створення широкої коаліції Президент В.ЮЩЕНКО одразу оголосить дострокові вибори до Верховної Ради та глави держави.