Київ. 2 травня. УНІАН. Рада Оптового ринку вугільної продукції (ОРУП) відмовила приватним вуглевидобувним підприємствам у наданні квоти в обсягу ви300 тис. тонн для реалізації вугілля через державного оператора «Вугілля України» в червні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова Ради ОРУП, генеральний директор ДП «Артемвугілля» Анатолій ГОНЧАРОВ.

За його словами, дане рішення ухвалено у зв`язку з прагненням членів ОРУП забезпечити збут продукції з держшахт і, відповідно, виплату заробітної плати шахтарям, зайнятим на державних вугільних підприємствах.

Відео дня

«Таке рішення було ухвалено нами, виходячи з інтересів захисту тих вугільних підприємств, керівниками яких ми є. І я, як голова Оптового ринку, зобов`язаний це зробити, щоб зберегти вугільні підприємства в робочому стані», - сказав А.ГОНЧАРОВ.

Він нагадав, що, починаючи з вересня минулого року, на ринку вугільної продукції склалася складна збутова ситуація. І в зв`язку з цим уряд прийняв ряд позитивних рішень для підтримки державного вуглевидобувного сектора. Проте в даний час на ринку вугільної продукції ситуація ще більше ускладнилась.

«Сьогодні проблема зі збутом. Сьогодні більш як 2 млн. (тонн – УНІАН) вугілля лежить на складах вугільних підприємств. При цьому більш як 3 млн. тонн лежить на складах енергогенеруючих компаній державної форми власності», - повідомив А.ГОНЧАРОВ.