«Лабораторія Касперського», провідний виробник систем захисту від шкідливого і небажаного ПЗ, хакреських атак і спаму, оголошує про вихід комплексного рішення Kaspersky Mobile Security 8.0, призначеного для захисту смартфонів від всіх типів інформаційних погроз, а також від витоку конфіденційних даних при втраті пристрою.

Нова версія Kaspersky Mobile Security 8.0 не має собі рівних за рівнем технологій і забезпечує безпрецедентний рівень захисту від різноманітних загроз, що постають перед користувачами смартфонів. Наприклад, за допомогою технології SMS-Find ви можете виявити точне місцезнаходження втраченого смартфону (якщо пристрій підтримує GPS). Відіславши SMS з паролем на номер втраченого пристрою, користувач одержить у відповідь посилання з точними координатами на карті Google Maps.

Якщо смартфон був загублений або вкрадений, модуль «Антизлодій» в Kaspersky Mobile Security 8.0 дозволяє власникові дистанційно заблокувати доступ до смартфону або видалити всі дані, що на ньому зберігаються, відправивши SMS з кодовим словом на номер втраченого пристрою.

Відео дня

Якщо ж SIM-карта пристрою була замінена викрадачем, реалізований в Kaspersky Mobile Security 8.0 модуль SIM-Watch непомітно відправить власникові повідомлення з новим телефонним номером пристрою. Це дозволяє здійснювати блокування і очищення пам`яті смартфону навіть при зміні SIM-карти. Крім того, правоохоронні органи можуть з`ясувати особу викрадача смартфону за його телефонним номером і повернути пристрій власникові.

Також Kaspersky Mobile Security 8.0 дозволяє створити «секретну теку» для особливо важливих документів: зміст цієї теки шифрується, а доступ до неї здійснюється за паролем, заданим користувачем. Поки телефон активно використовується, кожного разу вводити пароль для доступу в теку не потрібно. Проте після певного періоду для доступу до «секретної теки» знову буде потрібний пароль.

Модуль «батьківського контролю», реалізований в Kaspersky Mobile Security 8.0, дозволяє батькам обмежити дзвінки і SMS для телефону дитини (наприклад, на платні номери, сервіси для дорослих і т.д.) Якщо смартфон підтримує GPS, згадана функція SMS-Find дозволить батькам дізнатися, де знаходиться їх дитина.

Kaspersky Mobile Security 8.0 також містить покращений модуль захисту від спаму. Спам-фільтр блокує не тільки небажані повідомлення, але і дзвінки, захищаючи користувача від шахраїв і від нав`язливої реклами. Нова версія програми може працювати в режимі білого списку (приймаються дзвінки і повідомлення тільки від дозволених контактів) або в режимі чорного списку (приймаються дзвінки і повідомлення зі всіх номерів, окрім заборонених).

Антивірусний сканер в Kaspersky Mobile Security 8.0 – як і раніше, найкращий в своєму класі. Він контролює файлову активність в режимі реального часу, а також здійснює антивірусну перевірку всього пристрою на вимогу. Всі небезпечні об`єкти видаляються або поміщаються на карантин. Ефективність виявлення і видалення нових шкідливих програм забезпечується за рахунок регулярного оновлення антивірусних баз через різні канали зв`язку, включаючи синхронізацію з ПК.

Вбудований в Kaspersky Mobile Security 8.0 мережевий екран (фаєрвол) захищає від атак хакерів і програм-черв`яків, що упроваджуються через Bluetooth і Wi-Fi.

Новий програмний продукт «Лабораторії Касперського» для захисту смартфонів розроблений з урахуванням всіх вимог сумісності з Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3 і Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1.

Про «Лабораторію Касперського»

«Лабораторія Касперського» – найпопулярніший в Росії і найбільший в Європі виробник систем захисту від шкідливого і небажаного ПЗ, хакреських атак і спаму, входить в п`ятірку провідних світових виробників програмних рішень для забезпечення інформаційної безпеки. Продукти компанії надійно захищають комп`ютери і мобільні пристрої більш як 250 млн. користувачів у всьому світі, технології використовуються в продуктах найбільших світових постачальників програмних і апаратних рішень. «Лабораторія Касперського» є групою компаній з центральним офісом у Москві, п`ятьма регіональними дивізіонами і десятками локальних представництв. Докладніше про компанію можна дізнатися за адресою: http://www.kaspersky.ru.