Київ. 28 травня. УНІАН. Провідний виробник систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення, хакерських атак і спаму – компанія «Лабораторія Касперського» оголосила про виведення на український ринок комплексного рішення Kaspersky Mobile Security 8.0, призначеного для захисту смартфонів від всіх типів інформаційних погроз, а також від витоку конфіденційних даних при втраті пристрою.

Про це повідомив управляючий директор «Лабораторії Касперського» в Україні, Молдові і Республіці Білорусь Андрій СЛОБОДЯНИК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, нова версія Kaspersky Mobile Security 8.0 не має собі рівних за рівнем технологій і забезпечує високий рівень захисту від різноманітних погроз, що виникають перед користувачами смартфонів. Так, за допомогою технології SMS-Find власник смартфону може визначити точне місцезнаходження втраченого пристрою (якщо воно підтримує GPS). Відіславши SMS з паролем на номер втраченого пристрою, користувач одержить у відповідь посилання з точними координатами на карті Google Maps.

Відео дня

Крім того, якщо смартфон було загублено або вкрадено, модуль «Антизлодій» в Kaspersky Mobile Security 8.0 дозволить власникові дистанційно заблокувати доступ до смартфону або видалити всі дані, що зберігаються на ньому, надіславши SMS з кодовим словом на номер загубленого пристрою.

Якщо ж SIM-карта пристрою була замінена викрадачем, реалізований в Kaspersky Mobile Security 8.0 модуль SIM-Watch непомітно відправить власникові повідомлення з новим телефонним номером пристрою. Це дозволяє здійснювати блокування і очищення пам`яті смартфону навіть при заміні SIM-карти. Крім того, правоохоронні органи можуть з`ясувати особу викрадача смартфону за його телефонним номером і повернути пристрій власникові.

Також Kaspersky Mobile Security 8.0 дозволяє створити «секретну теку» для особливо важливих документів: зміст цієї теки шифрується, а доступ до неї здійснюється за паролем, заданим користувачем.

Модуль «батьківського контролю», реалізований в Kaspersky Mobile Security 8.0, дозволяє батькам обмежити дзвінки і SMS для телефону дитини (наприклад, на платні номери, сервіси для дорослих тощо). Якщо смартфон підтримує GPS, згадана функція SMS-Find дозволить батькам дізнатися, де перебуває їхня дитина.

Kaspersky Mobile Security 8.0 також містить покращений модуль захисту від спаму. Спам-фільтр блокує не тільки небажані повідомлення, але й дзвінки, захищаючи користувача від шахраїв і нав`язливої реклами.

Антивірусний сканер в Kaspersky Mobile Security 8.0 є кращим у своєму класі. Він контролює файлову активність в режимі реального часу, а також здійснює антивірусну перевірку всього пристрою на вимогу.

Також вбудований в Kaspersky Mobile Security 8.0 мережевий екран (файервол) захищає від атак хакерів і програм-черв`яків, що впроваджуються через Bluetooth і Wi-Fi.

А.СЛОБОДЯНИК зазначив, що новий програмний продукт «Лабораторії Касперського» для захисту смартфонів розроблено з урахуванням всіх вимог сумісності з операційними системами Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3 і Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1.

Рекомендована роздрібна ціна на нову версію Kaspersky Mobile Security еквівалентна 30 дол. (включаючи ПДВ). Починаючи з 26 травня, захисне рішення можна купити в інтернет-магазині на офіційному сайті «Лабораторії Касперського».

Також А.СЛОБОДЯНИК додав, що з початку червня почнеться продаж коробкової версії Kaspersky Mobile Security 8.0 в роздрібних магазинах.

Довідка УНІАН. «Лабораторія Касперського» – найпопулярніший в СНД і найбільший в Європі виробник систем захисту від шкідливого і небажаного ПЗ, хакерських атак і спаму, входить до п`ятірки провідних світових виробників програмних рішень для забезпечення інформаційної безпеки. Продукти компанії надійно захищають комп`ютери і мобільні пристрої більш як 250 млн. користувачів у всьому світі, технології використовуються в продуктах найбільших світових постачальників програмних і апаратних рішень.

«Лабораторія Касперського» є групою компаній з центральним офісом в Москві, п`ятьма регіональними дивізіонами і десятками локальних представництв.