Чи цікаво Вам, чим сьогодні займається українська молодь? Чи є в її рядах ті, хто думає не лише про себе і своє власне майбутнє, але й про майбутнє своєї країни? Хто своїм власним життєвим прикладом вже зараз доводить спроможність ставити перед собою амбітні завдання і самотужки їх виконувати – в науці, освіті, економіці та навіть політиці?!

ВМГО «Український молодіжний правничий союз» спільно із Фундацією політико-правових досліджень «МАТЕЗІС» заявляють про старт нового громадсько-політичного проекту, означеного виходом  в світ першого номера журналу «Юридичний авангард».

Це перше і єдине в Україні молодіжне правниче фахове видання має стати чудовою площадкою для вироблення нових шляхів вирішення нагальних проблем державно-владного буття, для відкритої і відвертої дискусії з питань реформування і розвитку вітчизняної системи освіти і науки, для відображення динаміки розвитку суспільно-політичної думки і привернення уваги владних кіл і свідомої громадськості до потенціалу і можливостей перспективної молоді, здатної проявляти ініціативу, працювати над собою, встановлювати пріоритети і вирішувати поставлені перед собою завдання, ігноруючи обставини і будучи націленими на результат.

Відео дня

Ідеологи проекту проводять паралелі між своєю ініціативою та юридичними клініками, що працюють pro bono, – явищем, яке лише нещодавно прийшло до нас із Заходу, але вже поступово охоплює і вітчизняний суспільний простір. Задумавшись над тим, чому не зробити те саме, скориставшись натомість простором і ресурсами засобу масової інформації – молоді правники вирішили в періодичному виданні систематизувати проблемні питання і давати на них консолідовані відповіді – і тим самим зробити правове поле більш відкритим і доступним для розуміння. Адже закони потрібні не лише для створення обмежень та санкціонування відповідальності, а й для відкриття нових можливостей і забезпечення легального простору для реалізації власних прогресивних ідей, законних прав та соціальних інтересів.

Своїм пріоритетом ініціатори проекту називають максимальне наближення змісту теоретичних знань правничої науки до нагальних потреб юридичної практики, а також залучення до своїх рядів талановитої молоді, яка пов`язує власні перспективи особистого і професійного зростання із національними інтересами України та зацікавлена в її стабільному розвитку.

Головний редактор нового видання і провідний натхненник започаткованого проекту, який, до слова, у свої 20 років вже встиг пропрацювати юридичним радником у великій фінансово-промисловій групі, опублікувати три навчальні посібники та науково-методичні комплекси з низки юридичних наук, а також зібрати довкола себе кілька тисяч однодумців, наполягає на тому, що в умовах, коли країна потребує професійних менеджерів-управлінців, здатних здійснювати реформи і мислити стратегічно, політичний істеблішмент у державі має формуватися за принципом фаховості й професіоналізму, а не за принципом політичної доцільності. Однак також лише поєднання досвіду авторитетних фахівців в різних сферах і потенціалу та інтелектуальних можливостей молоді може гарантувати Україні рух в бік суспільного благополуччя і прогресу, позаяк в сучасних умовах форсованого розвитку рухатися в унісон із плином нашого часу і відчувати щонайменші коливання, які в ньому відбуваються, здатна лише молодь. І саме молодь має змогу якнайточніше фіксувати ці коливання, аналізувати їх і робити відповідні висновки.

Організатори проекту, які роблять акцент на процесах формування і реалізації правової політики держави, розвитку правової науки і юридичної практики, обіцяють не залишатись осторонь і суспільно-політичної та соціально-економічної проблематики, а також найважливіших подій міжнародного життя.

Через активацію максимально широкої цільової аудиторії, якою, за задумом керівників проекту, мають стати студенти, які вивчають право, і викладачі ВНЗ, які його викладають, наукові установи та аналітичні центри, які займаються розробкою проблемних питань юриспруденції, юристи-практики, які практикують у відповідній галузі права, а також органи державної влади, зацікавлені у вивченні думки фахового середовища стосовно найважливіших аспектів державо-правового життя, планується вирішити головне завдання – знівелювати хибне уявлення суспільства про „абстрактність та некорисність” глибоких наукових досліджень для реального життя, наголосивши на тому, що наука повинна давати людям можливості, а не бути самоізольованою від вирішення проблем, які постають у правовому житті держави, суспільства та окремої особи.

Детальну інформацію про організаторів проекту та започатковане видання можна знайти на сайтах www.mathesis.org.ua та www.juravangard.com