Понад 30 тис. працівників грального бізнесу з усіх регіонів України 18 травня провели акцію протесту біля стін Секретаріату Президента України, пише «Главред». Учасники мітингу протестували проти миттєвої і повної заборони грального бізнесу, що позбавляє їх робочих місць і стабільної заробітної плати.

Зокрема, на думку організаторів акції, недавні трагічні події у Дніпропетровську стали причиною політичних спекуляцій, в результаті яких без роботи можуть залишитися 200 тисяч зайнятих в галузі осіб.

Мітингуючі зажадали від Президента України Віктора ЮЩЕНКА накласти вето на закон "Про заборону грального бізнесу в Україні".

Відео дня

"Лише у його (Президента. - УНІАН.) силах повернути роботу сотням тисяч громадян України", - йшлося в заяві працівників грального бізнесу.

Представники грального бізнесу стверджують, що виступають за посилення законодавчої бази, що регулює бізнес.

"Цей процес має бути продуманим і зваженим, з урахуванням досвіду інших держав, а не поспішним і спекулятивним», - йдеться у заяві. За словами мітингуючих, мета протестів - нагадати про те, що прийнятий закон порушує права працівників ігрового бізнесу.

Як нагадує "Главред", 15 травня Верховна рада України ухвалила закон "Про заборону грального бізнесу в Україні", яким скасовуються чинні і припиняється видача нових ліцензій на здійснення діяльності з організації і проведення публічних азартних ігор. 16 травня Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявив, що проведе додаткові консультації до того, як прийняти остаточне рішення щодо цього закону. Глава держави зазначив, що закон не вирішує саму проблему і приводить до тінізації і корупції в цій сфері.

"Закон дихає популізмом і відкидає нас від суті відповіді. Залишається за бортом державна регуляція цієї проблеми. Ні уряд, ні парламент не висловилися професійно", - сказав Президент.