Київ. 18 травня. УНІАН. У підготовку Києва до опалювального сезону «Київенерго» інвестує 124 млн. грн. власних коштів, проте це не більш як третина необхідного для ефективної модернізації теплового господарства столиці.

Про це повідомив технічний директор АК «Київенерго» Юрій ГЛАДИШЕВ сьогодні в УНІАН під час круглого столу “Чи будемо ми взимку з гарячою водою і теплом».

«Цього року у зв`язку з кризою у нас практично немає (не фінансуються – УНІАН) жодних програм ні за міським бюджетом, ні за бюджетом Державним. Ми ще одержували (раніше – УНІАН) субвенції з Держбюджету на реконструкцію котельних, теплових мереж, теплових пунктів, на установлення лічильників. Цього року цього нічого немає. Тобто, цього року ми тільки розраховуємо на свої власні кошти, які незначні», - зазначив Ю.ГЛАДИШЕВ. При цьому він уточнив, що сума власних коштів компанії, на яку можна розраховувати як на інвестиції в теплове господарство міста, - це 124 млн. грн., що відповідає рівню 2008 року.

Відео дня

За його словами, ці кошти в поточному році вже інвестуються в ремонти господарства, зокрема, в ремонти і підготовку ТЕЦ 5, 6 – велика частина суми, в ремонт кабелів, декілька капремонтів теплових мереж і розподільників.

Водночас він зазначив, що для того щоб вийти на гідний рівень модернізації столичного теплового господарства, необхідно інвестувати додатково 280 млн. грн.

«Ми подавали заявку за програмою соціально-економічного розвитку на 2009 рік, тільки на філіали, які є комунальною власністю, на 280 млн. грн. – теплові мережі філіалу, теплорозподільники, житлотеплоенерго. Жодної копійки з цих коштів на цей рік ми не одержали», - додав Ю.ГЛАДИШЕВ.