Київ. 13 травня. УНІАН. Відомий мандрівник Федір КОНЮХОВ сподівається пройти із жовто-блакитним прапором навколо світу і побудувати яхту з назвою «Україна».

Про ці наміри уродженця України, але громадянина Росії повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління Доброчинного фонду Федора Конюхова в Україні Михайло КУМОК.

Як він повідомив, сьогодні із столиці Монголії м. Улан-Батора стартує чергова експедиція мандрівника, яка пройде Великим шовковим шляхом.

Відео дня

Маршрут цієї науково-гуманітарної експедиції пройде через Республіку Алтай, Алтайський край, Новосибірську, Омську, Тюменську, Курганську, Челябінську, Оренбурзьку, Самарську, Саратовську, Волгоградську і Астраханську області, а також Башкирію. У жовтні експедиція досягне столиці Калмикії Елісти, подолавши відстань понад 6 тис. км.

М.КУМОК зазначив, що на сьогодні експедиція профінансована урядом Калмикії з метою, щоб її учасники подолали шлях до Елісти на честь 400-річчя приєднання калмиків до Росії.

«А ось що буде далі – поки що питання. Наш земляк готовий продовжувати рух по Великому шовковому шляху, котрий, як відомо, проходив через усю Європу до стародавньої Лютеції (Парижа). Фонд Конюхова в Україні працює для того, щоб продовження експедиції відбулося», - сказав М.КУМОК, висловивши сподівання одержати для цього підтримку в Україні, зокрема від органів влади.

«Я хотів би пройти із жовто-блакитним прапором навколо світу, побудувати яхту з назвою «Україна». Я б за честь вважав виступати в змаганнях від такої країни – моєї Батьківщини», - передав побажання відомого мандрівника М.КУМОК.