Київ. 13 травня. УНІАН. Народний рух «Третя Республіка» виступає за створення органу з націоналізації підприємств з неефективним управлінням.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН секретар «Третьої Республіки» Михайло ЧАПЛИГА.

За його словами, масові звільнення робітників з підприємств, зупинення виробничих циклів, перевантаження державного бюджету соціальними виплатами порушують питання про легітимність управління підприємствами їхніх нинішніх власників і про необхідність їх націоналізації.

Відео дня

У таких умовах, на думку М.ЧАПЛИГИ, шляхом оздоровлення економічної та соціальної ситуації в країні може стати націоналізація підприємств з неефективним управлінням, для чого необхідно створити відповідний орган.

За його словами, такий орган може бути створено і при Фонді державного майна або Міністерстві промислової політики, і окремо. В обов`язки цього органу мають входити, зокрема, збір інформації про підприємства, які де-факто перебувають у стані банкрутства, і оцінення нинішнього стану підприємств з погляду включення їх в антикризові державні програми.

М.ЧАПЛИГА зазначив, що наступним етапом після націоналізації підприємств має стати розроблення механізму забезпечення їх державними замовленнями, для чого ці підприємства необхідно буде включити в систему фінансування держпрограм.

Як зазначив секретар «Третьої Республіки», найближчим часом ці пропозиції буде спрямовано на розгляд Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента, Ради національної безпеки та оборони України.