Київ. 13 травня. УНІАН. Народний депутат від БЮТ Олександр ФЕЛЬДМАН пропонує Верховній Раді суттєво модернізувати та вдосконалити спрощену систему оподаткування для суб`єктів малого підприємництва.

Про це О.ФЕЛЬДМАН повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Народний депутат зазначив, що з цією метою він зареєстрував відповідний проект закону «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб`єктів малого підприємництва». За словами О.ФЕЛЬДМАНА, головним нововведенням пропонованого проекту є збільшення обсягу річного виторгу, який підлягає спрощеній системі оподаткування. Зокрема, для фізичних осіб з 500 до 5 млн. грн., а для юридичних – з 1 млн. до 4 млн. грн. Крім того, зазначив народний депутат, передбачається ввести диференційовані ставки єдиного податку для фізосіб, який становитиме з обсягом річного виторгу до 500 тис. грн. від 20 до 200 грн. на місяць; від 500 тис. до 1 млн. – 200-500 грн.; 1 млн. – 1,5 млн. грн. – 500-900 грн.; 1,5-2 млн. грн. – 900-1500 грн.

Відео дня

О.ФЕЛЬДМАН наголосив, що законопроектом пропонується збільшити кількість осіб, які протягом року перебувають у трудових відносинах з суб`єктом малого підприємництва-фізособою з 10 до 20 осіб, і збільшити відрахування з єдиного податку до Пенсійного фонду з 42 до 53% за рахунок зменшення відрахувань до фондів соціального страхування.

Народний депутат висловив упевненість, що ухвалення цього проекту дасть змогу стимулювати розвиток малого та середнього підприємництва в Україні. «Це сприятиме створенню нових робочих місць, а також стабільному та своєчасному відрахуванню податків з малих підприємців до бюджету країни», - сказав він. О.ФЕЛЬДМАН наголосив, що цей проект документа враховує всі реалії, які склалися в економіці, оскільки на сьогодні щодо оподаткування малих підприємців діє «застарілий» Указ Президента «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб`єктів малого підприємництва» від 3 липня 1998 року.

Відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, чи відбуваються зараз консультації між фракціями щодо підтримки ухвалення цього закону, О.ФЕЛЬДМАН зазначив, що він є противником ухвалення законів виходячи з політичної доцільності. «У нас, на жаль, величезна кількість речей політизується. Складається така ситуація, що дуже часто парламент приймає закони не по суті, а виходячи з того, наскільки це вигідно», - сказав народний депутат. О.ФЕЛЬДМАН зазначив, що вже сьогодні ухвалення цього законопроекту підтримують підприємці практично всіх регіонів країни, свідченням чому є листи, які надходять на адресу ініціаторів законопроекту. «Те, що ми сьогодні пропонуємо, - це основа. Я думаю, ситуація з ухваленням буде непроста», - сказав він. При цьому О.ФЕЛЬДМАН запевнив, що якщо законопроект не пройде в цілому, то на його основі буде розроблено ще низку проектів документів, які буде зареєстровано у ВР. «Якщо його не буде підтримано в цілому, ми його розіб`ємо на різні дрібніші закони та проведемо їх окремо», - підсумував він.