14–16 травня 2009 року відбудеться Всеукраїнський фестиваль науки,  приурочений до професійного свята науковців – Дня науки.

Фестиваль проводиться за підтримки Президента України та Кабінету Міністрів України. Організатори фестивалю: Національна академія наук України, Міністерство освіти і науки України, Академія медичних наук України, Академія педагогічних наук України, Українська академія аграрних наук, Академія правових наук України, Академія мистецтв України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «КПІ». Партнери фестивалю: представництво Британської Ради в Україні, Французький культурний центр Відділу культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Великий конференц-зал НАН України.

Метою проведення Фестивалю науки в Україні є широке інформування суспільства про наукові досягнення і практичні розробки вітчизняних наукових установ і вищих навчальних закладів. В рамках Фестивалю науки передбачається проведення багатьох різноманітних за формою і змістом заходів, розрахованих на різні категорії учасників, – дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних вчених з популярними лекціями, виставки, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів і т. ін.

Відео дня

Загалом в рамках Фестивалю науки заплановано проведення понад 700 заходів, які відбудуться в Києві, обласних і районних центрах України. Детальна інформація та програма заходів Фестивалю на веб-сайті: www.festival.nas.gov.ua

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться14 травня о 10:00у Великому конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55). З Вітальними промовами до учасників та гостей Фестивалю звернуться Президент НАН України, академік НАН України Б.Є. Патон та Міністр освіти і науки України І.О. Вакарчук. Далі з науково-популярними доповідями виступлять лауреат Нобелівської премії, іноземний член НАН України Жан-Марі Лен, Франція («Від речовини до життя: Хімія? Хімія!»), академік НАН України  С.В. Комісаренко («Чарльз Дарвін і життя на Землі»), академік НАН України І.М. Дзюба («Гуманітарні виміри наукового поступу (історичний аспект)»). Для участі в урочистому відкритті Фестивалю запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, керівники дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, відомі політики, діячі культури та мистецтв.

Після урочистого відкриття Фестивалю о 12:00 відбудеться прес-конференція організаторів Фестивалю.

 Акредитація журналістів – до 15.00 13 травня 2009 р. за тел.: 8(044) 239-64-65,

  8-050-549-16-52, e-mail: Elena.Myronchuk@nas.gov.ua

Оргкомітет Фестивалю