Київ. 8 травня. УНІАН. Комітет виборців України прогнозує, що під час майбутніх виборів просилиться вплив правоохоронних органів на виборчий процес.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив голова правління КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

“На минулих виборах ми хвалили українську міліцію за те, що вона забезпечувала порядок на дільницях, за те, що вона не втручалася у вибори. Останні місцеві вибори показали, що правоохоронці не стільки втручаються у виборчий процес, скільки своєю бездіяльністю сприяють порушенням”, - сказав він. О.ЧЕРНЕНКО зауважив, що правоохоронці будуть використовуватися як певний елемент PR-у. Зокрема, за його словами, це стосуватиметься публічних заяв щодо „проблем із законом” окремих політиків. Однак, додав він, на сьогодні різні правоохоронні органи орієнтовані на різні політичні сили, а українські громадяни все менше реагують на „викиди компромату”, тому ефективність подібних технологій буде незначною.

Відео дня

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА зауважив, що вже почалася певна кампанія проти міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА, що підтверджує інформація про нібито інцидент в франкфуртському аеропорту. “Фактів поки що немає, а вже почали про це говорити і Партія регіонів почала вести розмови про відставку”, - сказав він. В.БАЛА зауважив, що міліція справді буде відігравати дуже значну роль в процесі виборчої кампанії. Він пояснив це тим, що деякі політичні сили будуть зацікавлені у проведенні політичних мітингів та масових акцій протесту і зараз робиться все, аби мінімізувати вплив правоохоронців на заборону щодо проведення цих акцій.