Київ. 30 квітня. УНІАН. Понад п’ять тисяч пунктів тестування сформовані і готові до проведення незалежного зовнішнього оцінювання знань абітурієнтів.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки Павло ПОЛЯНСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні в Міносвіти була проведена селекторна нарада із відповідальними за пункти тестування. “З їх слів – все готове”, - наголосив заступник міністра, нагадавши, що перше, наймасовіше тестування з української мови і літератури відбудеться 6 травня.

Відео дня

П.ПОЛЯНСЬКИЙ повідомив, що на сьогодні сформовані і повністю готові до роботи 5 182 пункти тестування, що охоплюють загалом 84 тис. аудиторій. Їхню роботу забезпечуватимуть 131 тис. осіб.

Також, за словами заступника міністра, в державі підготовлено і надруковано 47 варіантів тестових завдань. Відповідно, 2,5 млн. комплектів тестових зошитів уже доставлено до пунктів тестування, і ще 300 тис. надійдуть найближчими днями.

П.ПОЛЯНСЬКИЙ нагадав, що всього в державі для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалася 461 981 особа.

“Це дещо менше, ніж було минулого року. Проте, цьому є природне пояснення: у поточному році в Україні менше випускників шкіл, які становлять 70% учасників тестування”, - сказав П.ПОЛЯНСЬКИЙ, додавши, що 30% потенційних студентів є випускниками сільських шкіл.

Як повідомляв УНІАН, цього року зовнішнє незалежне оцінювання з 8 предметів відбудеться в період з 6 травня по 5 червня.