В рамках підготовки до Всесвітнього форуму буковинців, який відбудеться в Чернівцях у жовтні 2009, місцеві виробники створили новий ексклюзивний напій – горілку «Кришталева Буковина». Лужанський ЛГЗ, що входить до складу групи компаній «Петрус» - офіційний партнер Всесвітнього форуму буковинців 2009 та спонсор свята виходу на полонини «Полонинська ватра».

 28 квітня о 14-00 в ресторані "Чернівці" (м. Чернівці, вул. Головна, 141,  готельний комплекс «Буковина») відбулася презентація для представників місцевих ЗМІ ТМ  «Кришталева Буковина» Лужанського ЛГЗ «Златогор».

На заході були присутні:

Відео дня

Начальник управління інформації обласної державної адміністрації Богдан Онуфрик

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Сергійович Усик

Начальник інформаційно-аналітичного відділу обласної ради Валерій Михайлович Унгуряну

Генеральний директор Лужанського ЛГЗ Ірина В’ячеславівна Лєскова

Завідувач виробництвом Лужанського ЛГЗ Олег Іванович Ісаєнко

Завідувач лабораторією Лужанського ЛГЗ Максимюк Орися Іллівна

Директор Рекламної агенції «Петрус-медіа» Олександр Петруленков

ЛУЖАНСЬКИЙ ЛГЗ

(ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ)

Лужанський ЛГЗ було збудовано 2000 року при місцевому спиртзаводі. До приходу стратегічних інвесторів, підприємство пережило кілька невдалих спроб запуску. 

З метою розширення виробництва в 2006 році групою компаній «Петрус» було  інвестовано значні кошти у модернізацію лікеро-горілчаного заводу в Чернівецькій області, на лівому березі Карпатської ріки Прут в селищі міського типу Лужани. Побудовано нове спиртосховище, нова котельня. Відремонтовані приміщення виробництва. Встановлена сучасна лінія розливу. Гордістю виробництва є лабораторія обладнана за останніми вимогами часу а, також відділення підготовки води. Є власна свердловина для добування води.

Сьогодні на підприємстві працює більш ніж 100 професійно підготовлених працівників. Об’єми виробництва заводу складають в середньому 6 тис. ящиків на день, 1100 тисяч дал (22 млн пляшок) на рік.

Продукція заводу: горілки, горілки особливі, настоянки, напої винні плодово-ягідні, котрі розливаються як у звичайні, так і в сувенірні пляшки.

        В подальшому планується розширення виробництва: будівництво додаткових складських приміщень, встановлення другої лінії.

Підприємство є бюджетоутворюючим. У 2008 році до бюджету перераховано лише акцизного збору - 16497497,48 грн. А за перший квартал цього року - 3970240,64 грн.  

 

Лужанський ЛГЗ «Златогор» презентує новинку – горілку і горілку особливу «Кришталева Буковина» (класичну, м’яку та пшеничну), продукт на 100% буковинський! Для виробництва використовується підготовлена вода з власної свердловини, що проходить багаторівневу очистку та пом’якшення, місцевий спирт марки «Люкс», «Екстра», «Вищої очистки» «ДП Вашківського спиртзаводу».

Якість сировини, що використовується, контроль якості на всіх етапах виробництва, захищає споживача від тяжкого похмільного синдрому, а при помірному вживанні, гарантує веселий настрій, ясний розум та гарний відпочинок. 

ГК «Петрус»

Група компаній „Петрус ” - підприємство з приватною формою власності, яке об‘єднує групу торгово-промислових компаній різних сфер бізнесу: виробництва алкогольних напоїв, кондитерських та бісквітних виробів, сільськогосподарської продукції, митно-складських послуг, дистрибуції лікеро-горілчаних виробів, косметики, продуктів харчування, транспортних засобів, інвестиційних проектів у сфері будівництва комерційної та житлової нерухомості.

Президент та засновник Групи компаній „Петрус ” Людмила Русаліна - депутат Черкаської обласної ради, почесний член Міжнародного Бізнес-клубу. За розвиток бізнесу в Україні та благодійну діяльність нагороджена орденом Нестора Літописця ІI ст., орденською відзнакою  „Суспільне визнання ” міжнародного конкурсу „Золоті торгові марки України”, державною нагородою Грузії – «Орденом Честі», лауреат всеукраїнського рейтингу “Людина року ”.

Група компаній „Петрус ” представляє відомі в Україні та світі торгові марки: «Златогор», «Горілочка», «Статус», «Давній рецепт», «Графська», «Світ ласощів», «Домашнє свято», «Руслада», «Спелая», «SunMille», «Cliven», «Brelil» та ін. Група компаній „Петрус ” об’єднує: в лікеро-горілчаній галузі – ТОВ Золотоніський ЛГЗ „Златогор”, ДП Уманський ЛГЗ, ТОВ «Златогор» Лужанський ЛГЗ, ДП Писарівський спиртзавод, ЗАТ Кременчуцький ЛГЗ; в кондитерській галузі - Черкаську бісквітну фабрику (ТОВ «Світ ласощів»), ТОВ Шполянську кондитерську фабрику; в сільськогосподарській галузі - Мліївську птахофабрику, Звенигородський КХП; митно-складської галузі: ВАТ „Атомпромкомплекс”; в галузі інвестиційних проектів: ТОВ «Петрус-ІнвестБуд», ТОВ «Бізнес-центр Навігатор», ТОВ «Бізнес-центр на Тарасівській»,  рекламну агенцію «Петрус-медіа».

З 2000-го року компанія працює за системою недержавного холдинга, продовжуючи добрі традиції компанії „ТопТранс”, створеної 1992 року. Компанія  була першим в Україні приватним оператором митно-складських послуг. З часом до основного бізнесу додався імпорт продуктів харчування та косметики відомих торгових марок. У 1998 році компанія вважалася одним з найбільших імпортерів продуктів харчування в Україну та мала власну мережу дистрибуції. Прагнення повернути вітчизняному виробнику втрачену репутацію і довіру споживачів наштовхнули засновників «Петруса» на відродження вітчизняного підприємства Черкаської бісквітної фабрики, на базі котрої в 2000 було створено ТОВ «Світ ласощів». Тоді ж компанія стала розпорядником майна Золотоніського лікеро-горілчаного заводу «Златогор».

2005 року компанія «Петрус» дала новий старт Уманському ЛГЗ та Кременчуцькому ЛГЗ, а знаменною подією 2006 року стало відкриття Лужанського ЛГЗ.

Стратегічними напрямками бізнесу Група компаній „Петрус-ІнвестБуд” залишається дистрибуція (лікеро-горілчані, кондитерські вироби, консервовані фрукти та овочі, сушені морепродукти, продукти швидкого приготування, косметика, автомобільна техніка) та будівництво.

Компанія є генеральним дистрибутором в Україні французької парфумерії та косметики «Laboratoires Sarbec» і «Jacomo», засобів з догляду за волоссям «Brelil» (Італія), популярної італійської косметики для всієї родини «Cliven», «Vidal», «MilMil», «Mirato», натуральної косметики з догляду за шкірою та волоссям на основі мінеральної води «Terme di Chianciano» (Італія).

Впродовж 2005-2006 років компанія почала активно розвивати діяльність в сфері імпорту продуктів харчування та алкогольних напоїв. Сьогодні компанія імпортує в Україну вина та коньяки з Франції, Іспанії, консервовані фрукти та овочі з Таїланду, В’єтнаму, Іспанії. З Китаю компанія імпортує сушені морепродукти (м. Далян), консервовані гриби (м. Сяминь), кокосове молоко (м.Хайкоу). В Грузію гриби і снеки.

Продукція заводу «Златогор» експортується в 22 країни світу: США Росію, Молдову, Вірменію, Азербайджан, країни Балтики, Іспанію, Німеччину, Польщу, Канаду та інші.   

Продукція кондитерських фабрик експортується в 17 країн світу: Росію, Азербайджан, Грузію, Ізраїль, Казахстан та ін.

Свою ж соціальну місію ГК «Петрус» вбачає не тільки у розвиткові національного виробництва, а й у підтримці важливих соціальних, благодійних, культурних проектів. Компанія надає фінансову підтримку Києво-Печерській лаврі, допомагає в організації її православних служб закордоном. Будівництво нової церкви в Чернігівській області та допомога Києво-Печерській Лаврі у зведенні кафедрального Свято-Воскресенського храму - наступні проекти у царині духовності визначені засновниками «Петруса» на найближчу перспективу. Соціальною роботою в  компанії займається спеціально створений благодійний фонд «Наша Київщина».

У 2008 році компанія виступила співорганізатором та спонсором свята виходу на полонини «Полонинська ватра» у Путилі. Цього року ТМ «Буковинська кришталева» виступає офіційним спонсором Всесвітнього форуму буковинців, який заплановано на жовтень та «Полонинської ватри», яка відбудеться 31 травня.