Київ. 29 квітня. УНІАН. 13-16 травня в Ялті (Автономна Республіка Крим) пройде IV Фестиваль туристичної журналістики України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив віце-президент Асоціації курортологів України Броніслав ОМЕЦИНСЬКИЙ.

Учасниками фестивалю стануть 30 представників ЗМІ з Києва, Донецька, Дніпропетровська, Львова, АР Крим, які активно висвітлюють туристичну тематику.

Відео дня

«Акцією ми привернемо увагу до наших туристичних можливостей», - зазначив Б.ОМЕЦИНСЬКИЙ. За його словами, фестиваль – це важливий захід для розвитку внутрішнього і в`їзного туризму і унікальна можливість прорекламувати туристичні можливості регіону.

У свою чергу, голова асоціації журналістів „Туристичний прес-клуб України” Ігор СЛІСАРЕНКО зазначив, що вперше з початку проведення щорічного фестивалю він пройде перед початком літнього туристичного сезону, а не після нього. Традиційно фестиваль проводили восени до Всесвітнього дня туризму, який відзначають 27 вересня. Цього року організатори ухвалили рішення провести його в Ялті перед початком туристичного сезону.

При цьому вперше захід організований без залучення коштів держбюджету. «Знайшлися спонсори, які підтримали проведення фестивалю», - сказав І.СЛІСАРЕНКО.

У ході фестивалю проводитимуться екскурсії для журналістів, круглі столи, прес-конференції за участю керівництва Міністерства курортів і туризму Криму і провідних вітчизняних туроператорів.

Довідка УНІАН. Організаторами IV Фестивалю туристичної журналістики України є Асоціація журналістів „Туристичний прес-клуб України” за підтримки Державного комітету туризму і курортів, Національної ради з культури і духовності при Президенті України і Міністерства курортів і туризму АР Крим.