Київ. 27 квітня. УНІАН. На честь Дня Перемоги 6 травня для ветеранів у Києві в палаці мистецтв за ініціативою 1-го Національного телеканалу і керівника театру естрадних видовищ "Музичне агентство", народного артиста Росії Льва ЛЕЩЕНКА пройде добродійний концерт за участю відомих українських і російських співаків.

Про це сьогодні на прес-коференції в УНІАН повідомив головний режисер компанії-організатора концерту "Дипломат сервіс" Денис КУДІН.

За його словами, квитки на концерт не продаються, всі його учасники працюватимуть безкоштовно, а запрошення для ветеранів Великої Вітчизняної війни передано всім ветеранським організаціям столиці.

Відео дня

Кажучи про ідею організації концерту, Л.ЛЕЩЕНКО відзначив, що і Росія, і Україна, й інші республіки колишнього СРСР "жили, живуть і житимуть в одному гуманітарному просторі, незалежно від будь-яких геополітичних впливів". При цьому він додав, що, реалізовуючи цю ідею, "нам хотілося відродити ті цінності, традиції, які було створено нашими предками - батьками і дідами, ті традиції, які ще не розпорошені... Це зможе зацікавити глядача, який ще не збайдужів до тих пісень, на яких виріс". "На згадку про тих, хто поліг у битвах і з поваги до тих, хто ще живий, ми організували цю програму", - наголосив артист.

Він також поінформував, що подібні концерти пройдуть після Києва в Дніпропетровську, Харкові і Донецьку. При цьому Л.ЛЕЩЕНКО відзначив, що в Дніпропетровську "скажу чесно, продаватимемо частину квитків, але за абсолютно мізерні суми". Такий крок співак пояснив тим, що проект дуже витратний й гроші необхідні для мінімального покриття витрат на побутові потреби учасників концерту.

Разом з тим Л.ЛЕЩЕНКО акцентував увагу на тому факті, що в різних містах склад виконавців буде трохи мінятися, що пов`язане з накладенням на особисті програми і плани співаків.

Відповідаючи на одне із запитань, що стосувалося його особистого репертуару на концерті, Л.ЛЕЩЕНКО сказав, що має намір виконати пісні "За того парня", "День Победы", "Соловьиная роща". Декілька рядків з останньої пісні він заспівав на прес-конференції.

Продовжуючи тему народна артистка України й ведуча майбутнього концерту Тетяна ЦИМБАЛ сказала, що величезним ентузіазмом сприйняла пропозицію брати участь у концерті, оскільки вважає, що День Перемоги це - не тільки данина пам`яті. "Повинні бути у нас дати, коли ми відчуваємо єдність нації", - сказала вона.

У свою чергу народна артистка України Надія КРУТОВА-ШЕСТАК додала: "Те, що ми сьогодні поміняли "комунальну квартиру на окремі", хтось робить у них "євроремонт" не повинно заважати пам`ятати спільне минуле, історію".