Київ. 27 квітня. УНІАН. Гурт ”Витівки” та дитяча спортивна громадська організація “ШКІД” оголосили про початок всеукраїнського благодійного концертного туру під гаслом “Життя переможе!”, в рамках якого мають намір зібрати кошти для надання допомоги дітям-сиротам та дітям-інвалідам.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер, організатор заходу Микола РАТОВ.

За його словами, 28 квітня під час виступу в національному палаці ”Україна” у Києві також буде проведено благодійний аукціон з продажу речей відомих українців та різноманітних виробів, виготовлених тяжкохворими дітьми та вихованцями дитячих будинків. Отримані кошти будуть передані організації “ШКІД” із міста Шостка Сумської області.

Відео дня

Як повідомив лідер гурту ”Витівки” Андрій ТРУБА, концерти гурту протягом місяця відбудуться в усіх областях України. Виступатиме гурт виключно в районних центрах, тому що до цих невеликих міст, за словами А.ТРУБИ, “приїздить лише цирк, і то зрідка”, а музичні колективи їх взагалі не відвідують. Отримані в рамках туру кошти планують направити на допомогу дитячим будинкам та дітям-інвалідам у місті Шостка.

Як зазначив засновник організації “ШКІД” Олександр КРИВУЛЯ, дітям придбають необхідні речі та засоби, щоб вони не почували себе обділеними чи обмеженими в чомусь. Особливо, підкреслив він, цього потребують тяжкохворі діти, які, за його словами, “ще малі і посміхаються, не розуміючи своєї хвороби, а тому дорослим потрібно зробити все, щоб вони не відчули своєї віддаленості від здорових дітей”.

Таке ж переконання висловила і співачка, Міссіс Світу-2008 КАМАЛІЯ, яка вже довгий час підтримує благодійну діяльність ШКІДу. Вона подарувала цій організації пральну машину і запропонувала проводити в дитячих будинках дні відкритих дверей, щоб кожен бажаючий міг прийти, приділити увагу дітям, що залишилися без батьків або тяжко хворіють, надати їм моральну, психологічну чи матеріальну підтримку.

“Коли діти відчуватимуть підтримку, турботу і тепло інших людей, вони будуть жити повноцінним життям і виростуть справжніми громадянами своєї країни”, - вважає КАМАЛІЯ.