Київ. 27 квітня. УНІАН. На Київщині 1-3 травня пройде молодіжний фестиваль ”Військово-патріотичний збір”.

Про це повідомили організатори проекту, що представляють всеукраїнські громадські організації “Громадянська позиція” та “Громадський рух “За майбутнє”, сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Проект розглядається як принципово новий молодіжний фестиваль. В ньому закладена військово-патріотична тематика. Кожний учасник зможе відчути себе військовозобов’язаним та прожити три дні на полігоні в колі однодумців. Це проект, який об’єднує”, - зазначив голова ВГО “Громадянська позиція” народний депутат Анатолій ГРИЦЕНКО, додавши, що на проведення фестивалю не витрачено жодної копійки державних бюджетних коштів.

Відео дня

Політик наголосив, що метою проекту, що проводиться під лозунгом: “Ми любимо Україну! Ми захищаємо Україну! Ми – за майбутнє України!”, - є об’єднання та виховання всебічно розвинених молодих людей, стимулювання підвищення суспільної активності сучасної молоді, сприяння формуванню активної життєвої позиції громадян України.

За задумом організаторів, в рамках фестивалю проводитимуться спортивні змагання, стройовий огляд, конкурс одностроїв, військові навчання, туристична та культурна програми.

Як зазначив заступник голови “Громадського руху “За майбутнє” Віталій КУСТАШ, організатори розраховували, що у фестивалі візьмуть участь близько 500 представників студентської молоді. Але, наразі, вже отримано до 800 заявок.

Молодіжний фестиваль “Військово-патріотичний збір” проходитиме 1-3 травня 2009 року поблизу станції Вишняки Фастівського району Київській області.