Київ. 24 квітня. УНІАН. Інструментальна група «Симфоманія» за підтримки охоронної компанії «Стелс-1» випустила свій дебютний альбом «Імперія».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер групи Олександр МИЛЕВСЬКИЙ.

«Перша частина тиражу диска становить 1 тисячу штук, але ми думаємо, що загальний тираж альбому досягне 10 тисяч», - сказав О.МИЛЕВСЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, в альбом включені авторські композиції однієї з учасниць групи Марії БРОДОВОЇ, а також авторське аранжирування творів Йоганна Себастьяна Баха. «Група працює в стилі нео-класик і симфо-рок. Це та музика, якої зараз в Україні не вистачає», - зазначив продюсер групи.

Президент компанії «Стелс-1» В’ячеслав ПАВЛІВ вважає, що група «Симфоманія» здатна внести нові ноти до вітчизняної музики. «Музика і виконання групи вражає сильним та енергетичним звучанням та органічністю», - додав він.

В.ПАВЛІВ також повідомив, що найближчим часом група планує приступити до зйомок першого відеокліпу на пісню «Дозор» зі свого першого альбому.

У свою чергу О.МИЛЕВСЬКИЙ додав, що група планує підготувати і видати ще один альбом у Росії з аранжируванням пісень Віктора Цоя. «Цього року минає 20 років з дня загибелі Віктора Цоя, і ми хотіли б до цієї дати випустити альбом, який дасть змогу по-новому осмислити пісні Цоя. Це буде інструментальна музика без вокалу», - повідомив він.

Довідка УНІАН. Група «Симфоманія» була створена в 2004 році на основі класичного квартету, створеного студентками музичної Академії ім. П.Чайковського. У складі групи грають Марина ЛОСИЦЬКА (перша скрипка), Марія БРОДОВА (друга скрипка), Валентина БУГРАК (альт), Ірина ШКУЛКО (віолончель), Вікторія МИЛЕВСЬКА (барабани) і Ольга АЙДІНОВА (клавішні).

З моменту створення група виступала на відкритті «Євробачення-2005» у Києві, на Міжнародному музичному фестивалі «Таврійські ігри 2005-2006», Українському музичному фестивалі «Лазурний берег 2006», на церемонії нагородження премії в сфері телебачення «Телетріумф-2006», на першому українському балу «Золота амфора» і ін.