Київ. 23 квітня. УНІАН. Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва) розробляє програму створенню на регіональному рівні гарантійних кредитних фондів.

Як повідомила сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заступник голови Держкомпідприємництва Світлана СВИЩЕВА, ці фонди повинні бути гарантом для банків у тому, що підприємець сплатить борг. За її словами, сьогодні такі фонди діють у країнах Євросоюзу та в Росії.

«Фактично фонд виступить третьою стороною для того, щоб підприємці змогли отримувати кредитні кошти для започаткування бізнесу або для його збільшення», - сказала С.СВИЩЕВА.

Відео дня

Вона зазначила, що складовою фонду може бути комунальне майно, майно органів місцевого управління. «Йдеться навіть не про грошову заставу, а про майнову, земельну...», - наголосила заступник голови Держкомпідприємництва. Крім того, до таких фондів зможуть вносити кошти й самі бізнесмени, у яких є можливості надати гарантії для інших підприємців.

За словами С.СВИЩЕВОЇ, це буде часткова реалізація державно-приватного партнерства.

«Ми в цьому напрямі працюємо, і це один з проектів, які ми подали на розгляд Німецького бюро технічної співпраці (GTZ). Вони зацікавлені в упровадженні цього спільного проекту. І зараз він перебуває у них на розгляді», - зазначила заступник голови Держкомпідприємництва.