Київ. 22 квітня. УНІАН. У столиці відбулася презентація громадського об’єднання «Новий Київ», яке позиціонується як організація нового сучасного зразка.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН ініціатор проекту, голова правління ГО «Новий Київ» Зорян ШКІРЯК, об’єднання має на меті перетворити Київ на місто, що відповідатиме усім європейським стандартам.

“Києву потрібен євроремонт. Сьогоднішні ремонтники-заробітчани, на жаль, з цими функціями не справляються. Тому об’єднання «Новий Київ» виникло як реакція суспільства на неспроможність, нездатність міської влади виконувати свої завдання”, - сказав З.ШКІРЯК.

Відео дня

За його словами, сьогодні усі знають про існуючі в місті проблеми, але ніхто поки не запропонував реального виходу із ситуації. “Тому ми організувалися, щоб запропонувати своє бачення, для того, щоб спробувати донести нашу ідею і наші ініціативи до громадськості”, - заявив З.ШКІРЯК.

Він поінформував, що на сьогодні в організації нараховується близько 100 киян, які мають вищу освіту, досвід роботи у міському господарстві і вболівають за майбутнє Києва.

“Коли ми створювали наше об’єднання, можливо, вперше, ми спробували… згуртуватися, перш за все, навколо ідеї. Ми зібрали тих людей, яким сьогодні, перш за все, болить доля міста. І сьогодні я відповідально заявляю, що ми інші… Нас абсолютно не цікавлять перипетії того, що відбувається у Верховній Раді. Нас цікавить доля нашого міста, бо ми патріоти Києва”, - наголосив З.ШКІРЯК.

За його інформацією, члени об’єднання намагатимуться зробити усе, щоб київська влада була відповідальною, і з цією метою, перш за все, добиватимуться повернути в Києві мажоритарну систему виборів.

Член правління ГО «Новий Київ» Дмитро СМАГЛІЙ, у свою чергу, зазначив, що об’єднання вже офіційно зареєстроване у Міністерстві юстиції, і його осередки уже сформовані у восьми районах столиці. Він зазначив, що об‘єднання не хоче збільшувати кількісно склад об’єднання, тому що десяток ініціативних, об’єднаних ідеєю людей можуть зробити набагато більше, ніж сотні тих, які “виходять махати прапорами” за певну плату.

Представники “Нового Києва” повідомили, що перші проекти щодо приведення Києва до євростандартів планують представити громадськості та керівництву столиці наприкінці травня - початку червня. Водночас, за словами З.ШКІРЯКА, уже майже готовий проект з робочою назвою “Київський Манхеттен” щодо розвантаження ділового центру столиці.

За інформацією Д.СМАГЛІЯ, з травня буде працювати постійне представництво ГО “Новий Київ” на вулиці Костянтинівській, 10, а також завершується розробка Інтернет-порталу “Новий Київ”. За допомогою порталу передбачається налагодити дієвий механізм співпраці з жителями міста, створити “банк проблем”, а спеціальний аналітичний центр розроблятиме шляхи вирішення цих проблем, після чого об’єднання планує виходити до міськдержадміністрації.

“Якщо ж адміністрація буде відкрита до спілкування, ми залюбки будемо співпрацювати, давати наше бачення. Якщо ж ні, ми будемо відстоювати нашу позицію, позицію людей, які до нас звернуться, у будь-який можливий спосіб, але виключно у рамках закону”, - зазначив Д.СМАГЛІЙ.

За його словами, в об’єднанні працюватиме потужна юридична команда, яка має досвід боротьби з “бюрократичними коридорами”.

У свою чергу, аспірант юридичного факультету КНУ ім. Т.Г.Шевченка В’ячеслав ШАМРАЙ представив молодіжний департамент ГО «Новий Київ», який він очолює.

“Ми фактично нові люди, ми нова команда, принципово нова, відмінна, незашорена. Ми об’єднуємо нових менеджерів і представників нової філософії. Наша команда - професіонали різних фахів, різних сфер діяльності", - зазначив В.ШАМРАЙ.