Київ. 22 квітня. УНІАН. Вітчизняні книговидавці та книгорозповсюджувачі стурбовані масштабним поширенням в Україні “піратських” книг та інших незаконно виготовлених друкованих видань.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр АФОНІН.

“Нас турбує піратська продукція, яка знайшла дуже велике поширення в Україні, і, зокрема, у таких жанрових нішах як навчальна література та посібники”, - сказав О.АФОНІН. Саме тому, додав він, асоціація пішла на серйозні кроки в боротьбі з цим явищем.

Відео дня

Як повідомив О.АФОНІН, уже досягнуто згоди про підписання меморандуму з державною акціонерною компанією “Укрвидавполіграфія” про наданя нею інформації про усі назви та наклади літератури, яка йде через підприємства компанії. Також готуються меморандуми з МВС, прокуратурою та СБУ про відслідковування усіх фактів виготовлення контрафактної продукції.

Самі ж українські видавці, за словами О.АФОНІНА, “пішли на безпрецедентну акцію” і вирішили встановити ліцензійне програмне забезпечення, оскільки сьогодні “90-99% видавництв і видань, у тому числі й періодики, працюють з піратськими копіями програмних продуктів”.

О.АФОНІН поінформував, що зараз проводяться переговори з офіційним представництвом компанії Adobe, виробником основного програмного продукту, з яким працюють видавництва.

За його словами, уже досягнуто згоди про проведення акції для членів Української асоціації видавців, яка, попередньо, триватиме два місяці, з 15 серпня по 15 жовтня, коли компанія надасть можливість купити видавцям-членам української асоціації необхідні програмні продукти зі знижкою 80%. Тобто, основні пакети будуть коштувати максимум в межах 500 доларів.

“Питання боротьби з піратською продукцією є надзвичайно важливим, і я думаю, що нинішній рік стане переломним у боротьбі з цим явищем, принаймні у частині, що стосується вітчизняної продукції”, - зауважив О.АФОНІН.