Київ. 15 квітня. УНІАН. Завтра  відкривається  українська  політична соціальна веб-мережа  http://politiko.com.ua/

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН її презентували блогери Дмитро ЛИСЕНКО, який є автором ідеї цього проекту, і консультант з інтернет-комунікацій Максим САВАНЕВСЬКИЙ, а також менеджер з нових медіа HOSHVA PR Катерина ХОЛОДИЛО.

Як зазначив організатор проекту  Д.ЛИСЕНКО, Politiko.com.ua  розроблена під українські політичні реалії. В новій мережі створено всі умови для політичної та громадської  он-лайн-діяльності: спілкування в групах, ведення блогу, дискутування на дебатах, висловлювання  корисних ідей, можливість оцінити діяльність партій та політиків. На порталі кожен бажаючий може зареєструвати власний профіль, що дозволить йому висловлювати думки про дії політиків, шукати однодумців. Як вважає  засновник  мережі, для молодих лідерів це буде гарний майданчик для розвитку своєї політичної кар’єри.

Відео дня

Д.ЛИСЕНКО звернув увагу, що Politiko.com.ua працюватиме під гаслом “Об’єднаймо Україну!”. Він наголосив, що це незалежна соціальна мережа, і її засновники однаково доброзичливо ставляться до всіх політичних партій і громадських організацій, тому запрошують всіх без винятку реєструватися на порталі та брати участь в обговореннях.

За словами М.САВАНЕВСЬКОГО, на сьогодні спостерігається відчутний вплив інтернет-сервісів на формування іміджу політиків та партій. За його словами, саме використання різних інтернет-проектів значною мірою допомогло Бараку ОБАМІ перемогти на президентських виборах в США. Зокрема, профайл Б.ОБАМИ був зареєстрований на всіх основних веб-ресурсах США, і за їх допомогою він спілкувався зі своїми потенційними виборцями та прихильниками. Також нинішній Президент США мав свою соціальну мережу, яка також давала йому можливість інтерактивної комунікації з виборцями.

Як поінформував Д.ЛИСЕНКО, поки на сайті Politikо.com.ua  містяться  неактивовані  аккаунти найвідоміших в Україні політиків, щоб люди вже зараз могли якось виставляти їм оцінки довіри-недовіри. Найближчим часом засновники мережі планують надіслати політикам запрошення для активації цих аккаунтів. Після того як політики “активуються”, кожен з відвідувачів зможе ставити їм питання. Крім того, на Politikо.com.ua передбачається організація чат-конференцій з політиками.

“Це платформа для показу своїх дій. Політик відразу на цьому сайті бачить реакцію на свої дії через тенденцію довіри-недовіри чи висловлення на обговореннях. Тобто він одразу має зворотній зв’язок з виборцями, реакцію суспільства”, - зазначив Д.ЛИСЕНКО.

“Ми запрошуємо всіх політиків, громадських діячів і їх прихильників об’єднатися в одній спільноті, що дасть змогу побачити динамічну картину української політики он-лайн. Це буде ще одним кроком до розвитку громадянського суспільства в Україні", - додав засновник мережі Politiko.com.ua.