Київ. 15 квітня. УНІАН. Антикризова рада громадських об`єднань промисловців, підприємців і роботодавців, яка включає більш як 40 об`єднань бізнесу, розробила свою антикризову програму на основі пропозицій підприємств реального сектора економіки України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), голова Антикризової ради громадських об`єднань промисловців, підприємців і роботодавців, народний депутат України Анатолій КИНАХ на прес-конференції в УНІАН.

«Промисловці, підприємці і роботодавці вимагають негайного відпрацювання і ухвалення загальнонаціональної антикризової програми, яка має містити дієві економічні інструменти протидії наростанню економічної кризи», – сказав він.

Відео дня

За словами А.кінаха, представлений на сайті Кабінету міністрів документ не враховує глибини і серйозності проблем, він підготовлений у відриві від параметрів державного бюджету країни на 2009 рік.

Міністр промислової політики опозиційного уряду зазначив, що хаотичний і демагогічний підхід діючого уряду до управління економічними процесами дезорієнтує ділові кола і громадськість не тільки в Україні, але й за її межами.

Президент УСПП вважає, що не сприяють поліпшенню ситуації «ритуальні танці» коаліції і уряду навколо чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

«Необхідно припинити «ритуальні танці» навколо чергового траншу МВФ. Пора перестати ходити по світу з простягнутою рукою», – сказав А.КІНАХ.

На його думку, Україні слід негайно задіяти ефективні і комплексні антикризові заходи. У сучасних умовах держава в діалозі з підприємцями має затвердити чітку і комплексну антикризову програму, яка повинна передбачати дії щодо ефективного і системного рефінансування і рекапіталізації, нормалізації банківської кредитної політики, забезпечення доступності й прийнятної ціни кредитів для реального сектора економіки і громадян, надання фіскальних і регуляторних стимулів для розвитку національного внутрішнього ринку.

А.КІНАХ зазначив, що «наріжним каменем» розробленої антикризової програми стала принципова вимога щодо мораторію на введення нових різновидів податків і здійснення рейдів-перевірок підприємств з боку державних контролюючих органів.

Також президент УСПП додав, що промисловці, підприємці й роботодавці України вважають, що доопрацювання загальнонаціональної антикризової програми має відбуватися поза контекстом політичної конкуренції і кон`юнктури, а пропозиції реального сектора економіки мають стати невід`ємною складовою загальнонаціональної антикризової програми.