Київ. 15 квітня. УНІАН. Політичні експерти вважають, що кадрові ротації у Кабінеті міністрів України можуть відбудуться після 14 травня, коли, за їхніми словами, уряд внесе на розгляд Верховної Ради антикризову програму своєї діяльності.

Таку думку експерти висловили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Так, політолог Володимир ЦИБУЛЬКО вважає, що час до середини травня якраз потрібен політичним силам для того, щоб сформувати публічну думку і почати висувати кандидатури на міністерські посади, “аби повернути певну прихильність до діючої влади”.

Відео дня

Президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор ЖДАНОВ прогнозує, що кадидатури очільників міністерств будуть визначені до 14 травня і не в рамках існуючого формату БЮТ – НУ-НС. За його словами, такий формат - “тупиковий шлях”, бо не дасть ніякого кадрового рішення, оскільки цього рішення "там чекали вже три місяці”.

І.ЖДАНОВ також припустив, що до 14 травня у парламенті може бути створена мегакоаліція, до якої можуть увійти БЮТ, Партія регіонів, частина НУ-НС і Блок Литвина, і вже за складом нової більшості можна буде прогнозувати перспективи переформатування уряду. На думку експерта, якщо ж цього не станеться, то кадрових перестановок в уряді може взагалі не бути.

Директор Інституту Горшеніна Костянтин БОНДАРЕНКО зауважив, що усі експерти сходяться на думці, що кадрові перестановки в уряді необхідні. Проте, наголосив він, потрібен новий підхід до формування уряду, особливо його економічних міністерств, оскільки саме на цей блок покладається відповідальнсть за ситуацію в економіці країни.

Експерт переконаний, що за нинішньої ситуації в державі уряд потрібно формувати не з огляду на партійну приналежність, а враховуючи професійні якості кандидатів, які повинні бути професіоналами у своїх питаннях і здатними працювати як кризові менеджери.

“Філософія ротацій має бути направлена, перш за все, на те, щоб уряд повернув довіру до себе і політичної еліти, і всіх громадян”, - сказав К.БОНДАРЕНКО.